Prinţul Charles poate ridica pretenţii la tronul României

Travel Channel UK prezintă un clip publicitar despre România, cu accent pe zona Transilvaniei pe care o numeşte Carpathia. Trecând peste denumirea Carpathia care vrea să delimiteze zona dintre Carpaţi, care deja poartă o denumire pe care producătorul clipului o ignoră, clipul este reuşit şi cred că ar putea lua locul celui prin care Elena Udrea a promovat imaginea României. Sunt sigur că preţul pe care România l-ar plăti pentru acest clip, ar fi cel puţin de 20 de ori sub cel plătit de blonda de la PDL, mai ales că în acest clip, apare gratis şi Prinţul Charles al Marii Britanii. Ce altceva şi-ar mai dori cineva decât un prinţ de aşa anvergură pentru promovarea imaginii ţării?

Surpriza cea mare însă nu stă în promovarea imaginii României pe Travel Channel UK, nici apariţia Prinţului Charles, nici dragostea sa pentru Transilvania, ci ceea ce spune prinţul în acel clip:

“Genealogia arată că sunt descendent al lui Vlad Ţepeş!”

Şocant!!!! Este o afirmaţie , sau declaraţie cu implicaţii extraordinare pentru România.

Nu ştiu ce să cred, nu ştiu pe ce se bazează Prinţul Charles când face o asemenea afirmaţie, cred că nu este o simplă declaraţie publicitară, la un asemenea nivel, nu arunci cu vorbele de dragul publicităţii. Rămâne ca, eventual, Ministerul de Externe să ceară oficial Prinţului Charles să ne informeze cu privire la dovezile şi documentele pe care le deţine privind descendenţa sa din Vlad Ţepeş. De ce? Pentru că în cazul în care românii decid să se întoarcă la Monarhie- aşa cum ar dorii unii – cel mai îndreptăţit să urce pe tron ar fi Prinţul Charles.[...]


Deşi pare uşor forţată, această variantă nu poate fi exclusă în totalitate, pentru că –dacă cele afirmate de Charles în acel clip sunt reale – se poate înscrie cu succes în lupta pentru tronul României. Este un fapt iar autorităţile române ca şi toţi cei care se gândesc la Monarhie, trebuie să se gândească la el.

TU CE PĂRERE AI?


ziuaveche.ro

2 comentarii:

 1. Revenirea la Monarhia Constituionala este un deziderat pentru multi dintre romani. Dupa 1990 romanii au putut calatori fara restrictii si ei au intrat astfel in contact cu modul de viata al belgienilor, spaniolilor, danezilor sau chiar al britanicilor. Peste tot ei au remarcat ca Monarhia confera un "aer" aparte supusilor din acele State care considera Familia Domnitoare un "bun national", o emblema de noblete purtata deopotriva de toata lumea.
  Inrudirea ipotetica Principelui Charles cu Vlad Tepes nu confera drepturi la Tron atata vreme cat Romania are un Rege si este stabilita o linie de succesiune la Tron.
  Vointa M.S. Regele Mihai I, Seful Casei Regale a Romaniei, nu poate fi contestata sau anulata de catre nimeni.
  Nici macar de catre A.S.R. Principele Mostenitor Charles al Marii Britanii.

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu cumva Regii Romaniei au fost regi "prin vointa nationala"? Aceasta vointa nationala nu se va exprima niciodata in favoarea restaurarii pe Tron a Familiei Regale de Romania (fosta de Hohenzollern), din motive prea multe (propaganda comunista cu vagoanele de tablouri, Radu de Romania fost Duda, limba vorbita de fetele Regelui, etc.) ca vointa populara sa mai poata fi cumva schimbata prin orisicate campanii de presa, propaganda s.a.m.d. In schimb, un nou rege dintr-o noua Dinastie, fara aceste "tinichele" de coada, ca, de ex., Carol al III-lea (Charles de Wales, Charles = Carol in lb. romana), ar avea cu siguranta mai multe sanse sa fie acceptat de popor.

  RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.