Regele Mihai a evitat să dea mâna cu Iliescu

Discursul Regelui Mihai cu ocazia aniversării a 90 de ani, ţinut ieri în Parlamentul României, a prilejuit şi o seamă de întîmplări care nu au fost mediatizate, printre acestea numărându-se şi refuzul fostului monarh de a da mâna cu Ion Iliescu.

Regele Mihai şi fostul preşedinte Ion Iliescu s-au intersectat, înainte de discurs, la prezidiul Camerei Deputaţilor. Iliescu a încercat să dea mâna cu Regele, dar a fost evitat.


În ciuda acestui fapt, Ion Iliescu a declarat că discursul Regelui Mihai din Parlament a fost “constructiv şi util”. De asemenea, fostul preşedinte al României a spus că niciodată nu a fost duşmanul politic al Regelui Mihai şi a explicat că el a făcut un act de reconciliere cu Regele şi cu Casa Regala.


“Am făcut un act fundamental de reconciliere cu Regele şi Casa Regală de intrare în normalitate, normalitate care s-a reflectat şi prin acest moment care era util şi necesar. Din păcate, noi în loc să progresăm, am regresat. Anii ’90 au fost ani de mare încordare, însă nu lipsiţi de dialog. Simbolurile acestei confruntări în anii ’90 erau doi- eu şi domnul Coposu, care ne aflam într-o contradicţie permanentă, dar ne respectam reciproc şi totdeauna găseam calea contractelor, înţelegerii, dialogurilor”, a precizat fostul şef de stat.


Un alt moment stânjenitor în desfăşurarea evenimentelor s-a dovedit a fi acela în care deputatul PSD Valeriu Zgonea crae i-a înmânat regelui o decoraţie, după care i-a luat-o pentru a se poza cu ea, potrivit hotnews.ro.


Discursul Regelui a fost primit în Parlament cu o atmosferă rar întâlnită. Parlamentari, din opoziţie şi de la putere, au aplaudat deopotrivă. Mai mult, sala s-a ridicat în picioare înainte ca Majestatea Sa să-şi înceapă discursul.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.