Regele Mihai I al României aniversat la Timişoara

Societatea „Timişoara” organizează o manifestare omagială la împlinirea a 90 de ani de către Majestatea Sa Regele Mihai I. Evenimentul va avea loc luni, 24 octombrie, de la ora 18.00, la Casa Adam Muller Guttenbrunn.

La Casa Adam Muller Guttenbrunn din Timişoara va avea loc proiecţia filmului „Monarhia salvează România”. Documentarul regizat de Sorin Ilieşiu a apărut în 1992 şi abordează, printre altele, ”războiul sfânt” de eliberare a Basarabiei şi Bucovinei de nord de către armata română condusă de mareşalul Ion Antonescu, instaurarea comunismului şi abdicarea forţată a M.S.Regele Mihai.“Nu este o maniofestare a organizaţiilor monarhiste, ci a Societăţii Timişoara, care şi-a manifestat mereu afinităţile pentru rege. Acum, la aniversarea celor 90 de ani am decis că este bine să marcăm aceast eveniment. Regele Mihai I este una din cele mai importante personalităţi în viaţă, un conducător de stat care prin tot ce a făcut a dovedit o atitudine ireproşabilă, demnă de un morah”, a declarat Florian Mihalcea, preşedintele Societăţii Timişoara.

După vizionarea filmului documentar “Monarhia salvează România” va avea loc un concert de muzică de cameră, iar participanţii vor cioci un pahar de şampanie în cinstea Regelui Mihai I. “Nu vor fi discuţii pro şi contra monarhie, ci doar un moment aniversar, o sărbătoare”, a mai spus Mihlacea.

5 comentarii:

 1. Monarhia salveaza Romania!

  RăspundețiȘtergere
 2. La multi ani cu sanatate, liniste si pace, Maiestatea Voastra, alaturi de frumoasa Dvs. familie si toti cei dragi. Dumnezeu sa va binecuvanteze anii si Maica Domnului sa va ocroteasca viata in continuare.
  Cu mult respect si dragoste,
  Vasile

  RăspundețiȘtergere
 3. La multi ani Majestate!
  Monarhia salveaza tara!

  RăspundețiȘtergere
 4. preda mihail dan26 octombrie 2011, 00:14

  La multi ani !
  Lamuriti-ne totusi daca ati semnat decrete de condamnare ale generalilor romani ai armatei regale! Lamuriti-ne daca dumneavoastra l-ati arestat pe Maresalul Antonescu cand domnia sa negocia o capitulare demna cu rusii!Lamuriti-ne daca casa regala face afaceri cu paduri retrocedate! Lamuriti-ne daca ati luat din tara tablourile! Ati fost de acord cu arestarea si deportarea a sute de militari romani?

  RăspundețiȘtergere
 5. Dle. preda mihail dan,
  las-o balta ca nu tine vrajeala.

  RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.