Regele, Patriarhul şi Băsescu

Regele Mihai este numit omul săptămânii în “Le Monde”, însoţind aprecierea de un articol de o pagină dedicat regelui nostru. De ciînd nu a mai scris Le Monde un rînd de bine despre România !? Bine că a scris acum datorită regelui, să vadă francezii şi cealalltă faţă a României, nu doar partea cu Băsescu şi cerşetori. Citez – Regele Mihai “împlineşte 90 de ani, dar încă face clasa politică românească să se agite”. Reuters a notat de asemenea discursul regelui Mihai din Parlament, facind şi cronica acestei domnii, amintind că a fost silit să abdice de comunistii români susţinuţi de sovietici. Reuters observa că şi după 1989 persoana regelui a fost privită de politicieni cu reticenţă, de teama ca “le-ar putea eroda propria lor putere”. Reuters a avut jurnalişti în sala Parlamentului care au notat că regele Mihai era, în ciuda celor 90 de ani, “vioi, într-un costum şi o cravată în dungi, în faţa unui parlament aglomerat”. Agenţia France Presse a menţionat luni că regele Mihai va vorbi în Parlament “fapt fără precedent într-o ţară comunistă care l-a înlăturat pe suveran în anul 1947. Mihai fiind singurul supravieţuitor dintre şefii de stat din al Doilea Război Mondial.“ Euronews a transmis şi transmite în continuare ştirea despre discursul regelui Mihai de azi.

Asta s-a scris în presa occidentală şi ecourile memorabilei zile abia incep să ne parvină. Controversele abia incep. Deschid una aici. Mă intreb de ce a absentat patriarhul. Abia ajuns patriarh preafericitul Daniel s-a cam grăbit să aservească Biserica Ortodoxă Română puterii politice. Mirarea mea este împărtăşită de mai mulţi. Iată – după Cotidianul.ro – două opinii. Ce spune Zoe Petre. „Stupefiantă este absența Patriarhului. Indiferent de motivele politice care l-au ținut pe Rege departe de țară, acum 84 de ani el a fost unsul lui Dumnezeu. Asta nu i-o poate lua nimeni și nimic. Faptul că Patriarhul a refuzat să vină în Parlament la serbarea Regelui este halucinant. Atâta oportunism de joasă calitate a întâi stătătorului BOR nu credeam să existe.” Mircea Kivu, sociolog „Absenţa Patriarhului naște, însă, tot felul de semne de întrebare. Pesemne, este o tentativă de a nu se pune în conflict cu puterea politică, lumească. Din păcate, în România, BOR dă cezarului ce este al cezarului”.

Întrebarea rămîne. Vom avea oare din partea Biroului de presă al Patriarhiei un comunicat care să ofere minime explicaţii pentru această atitudine sau se va aşterne tăcerea peste acest episod ruşinos ?


Stelian Nistor

5 comentarii:

 1. - fara a-I da Lui Dumnezeu ceea ce este al Lui Dumnezeu!- as adaoga eu, ramanand doar in dogma bisericeasca, ortodoxa. Se adevereste oare zvonul ca preafericitul este mason?

  RăspundețiȘtergere
 2. Patriarhul Daniel a evitat sa dea ochii cu Regele pentru a-i canta in struna si nu a-l supara pe Basescu, asa zisul presedinte al Romaniei. De altfel, amandoi erau informatori ai securitatii in perioada comunista si ceea ce este mai grav, nefericitul Daniel comunica securitatii destainuirile oamenilor care se spovedeau in fata lui. Am informatii foarte precise in acest sens. Pe de alta parte Daniel este membru activ cu statut de conducere in Masonerie care este o organizaţie satanistă ocultă cu scopul final de a conduce lumea, îndreptată împotriva Ortodoxiei.
  Iata cine este in realitate reprezentantul lui Dumnezeu in Romania !

  RăspundețiȘtergere
 3. nu este de mirare explicatile le aveti aproape la tot pasul caci patriarhul si bolsevicii basescu,pdl,psd udmr,pnl pc merg mana in mana deviind sensul si lucrarea bisericii totdeauna securistii si patriarhul au gandit astfel ,explicatia o dam deoarece pare-se ca sunteti in cautatea ei

  RăspundețiȘtergere
 4. Regele consiodera ca basismul trebuie anihilat inclusiv toate constructiiole ilegale in bucuresti si demolari inclusiv pedelismul si ortacii lui si interzis pdl si la fel gruparile bolsevice ,si securistii,sau bgs,rpg,..etc.care au facut nult rau asupra tarii

  RăspundețiȘtergere
 5. intraga conducere a bisericii si daniel sunt aserviti nu lui Dumnezseu ci securismului care terebuie distrus,si basismului

  RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.