Toţi oamenii regelui [VIDEO]“Toți oamenii Regelui” este o incursiune în imagini în acea parte a Palatului Elisabeta care rămâne mereu nevăzută, în acțiunile publice, realizată cu deosebită măiestrie de Carmen Moisa pentru Antena 1. Un număr destul de mic de colaboratori acoperă toată munca din secretariat, protocol, ospitalitate, administrație. Ei sunt în majoritate tineri, unii foarte tineri. Au suflet, dăruire, cred în ceea ce fac, sunt pasionați de profesia lor (pe care au descoperit-o la Palat, perfecționându-se din mers).

Un astfel de film, la scară mult mai mare, a fost realizat de BBC cu 5-6 ani în urmă, iar el s-a materializat în două serii mari: “Monarchy: The Royal Family at Work”, patru seriale de televiziune dedicate muncii de la Buckingham Palace, și “The Queen’s Castle”, patru seriale dedicate muncii complexe și vaste de la Castelul Windsor. Personalul implicat în acea formidabilă mașinărie care acoperă munca de zi cu zi a monarhiei britanice, reunită sub numele de Her Majesty’s Household, numără sute de persoane. Deși incomparabilă cu scara la care se lucrează la Palatul Elisabeta, structura de acolo, organizarea și calitatea muncii ei ne-au stat ca model întotdeauna, în ultimii zece ani.Toți colaboratorii noștri, numiți în film “oamenii Regelui”, cunosc în amănunt filmele britanice, pe care le-au studiat cu creionul în mână. Ei s-au reunit, au vizionat împreună cele nouă ore de film, apoi au discutat între ei, au adaptat la realitatea palatului nostru fiecare aspect în parte și au devenit, prin ei înșiși, mai buni. Și după cum veți vedea în film, mai frumoși.

Principesa Moștenitoare și cu mine am urmărit filmul duminică seara. Nu știam nimic despre el. Fuseserăm doar întrebați dacă suntem de acord cu realizarea lui. Filmul este excelent realizat, fiindcă și cei din spatele aparatelor de filmat au vibrat la emoția protagoniștilor și le-au înțeles lumea. A fost un frumos dar pe care “toți oamenii Regelui” ni l-au făcut acum, în apropierera Jubileului de 90 de ani al Majestății Sale.

Cel mai frumos cadou este însă acela că ei există, este chiar munca lor și atenția cu care încearcă să fie mai buni. Acum zece ani, Palatul Elisabeta își începea timid “cariera regală” din România democratică. Astăzi, el este așa cum vedeți în film. Un spațiu public al modelului, un exemplu de demnitate și respectabilitate instituțională, un loc la care aspiri să ajungi.

princeradublog.ro

5 comentarii:

 1. am emotie sa si scriu sa le dea DZEU sanatate si noua speranta ca odata si odata ne vom trezi

  RăspundețiȘtergere
 2. am mari emotiii ,,,,sa va dea dumnezeu sanatate fericire si multe rializari in folosul tariii ,,,,sa ne ajute dumnezeu sa dam afara toti hotiii care niau vindut ,,,va admir si va iubesccc

  RăspundețiȘtergere
 3. Bunvenit Principelului Nicolae, pe care l-am salutat, cu lacrimi de bucurie in ochi, alaturi de Regele Mihai, in balconul hotelului Continental.
  Ce ocazie pierduta! Anii nostri pierduti! Monarhia intarziata, Majestatea Sa cu mahnire in suflet! Si cand ma gandesc ca ura impotriva a ceea ce avem mai de pret, mai curat si mai demn, a fost indusa! Nu mai am rabdare, nu se mai poate! Sper sa transformam "A fost odata..." in "ESTE"

  Doina Florescu,
  Bucuresti

  RăspundețiȘtergere
 4. este ultima si prima noastra sansa de a instala monarhia in Romania altfel numai avem nici o credibilitate pe plan extern doamne ajuta

  RăspundețiȘtergere
 5. Foarte emotionat cind citesc mai sus si ma gindesc la Monarhia din Romania care a cedat ultima din Europa poate se va renaste prima, ce putem face sa reparam ce au stricat altiii?

  RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.