Regele Mihai nu va participa la manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale

Autorităţile din Alba au fost informate oficial că Regele Mihai şi membrii familiei regale nu vor participa la manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale a României, evenimente la care fuseseră invitaţi.

Prefectul de Alba, Ştefan Bardan, a declarat că a primit din partea Casei Regale un răspuns la invitaţia lansată Regelui Mihai şi membrilor familiei regale de a participa la manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale a României.

"Din păcate, Casa Regală ne-a informat că Majestatea Sa şi membrii familiei regale nu vor putea onora, în acest an, evenimentul. Ne felicită pentru sărbătorirea momentului istoric de la 1 Decembrie 1918 şi îşi exprimă dorinţa de a ne întâlni în cursul anului viitor", a afirmat Bardan.

Întrebat ce personalităţi au confirmat, până în prezent, participarea la manifestările organizate la Alba Iulia în 1 Decembrie, Ştefan Bardan a răspuns că autorităţile din Alba au trimis invitaţii tuturor reprezentanţilor autorităţilor statului, iar singura confirmare primită este din partea ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

Autorităţile din Alba i-au invitat la manifestările organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naţionale atât pe Regele Mihai, cât şi pe preşedintele Traian Băsescu.

Liderul PSD, Victor Ponta, anunţa că cei trei co-preşedinţi ai USL vor participa, de 1 Decembrie, la sărbătoarea de la Alba Iulia.

Guvernul României a alocat, în acest an, pentru manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale a României, suma de 800.000 de lei.

Un comentariu:

Un produs Blogger.