România regală

Mi-am pierdut o viață întreagă sufocat și urând ideea că o țară ca a noastră nu poate fi alta decât cea a clasei muncitoare și, în zilele de azi, a mediocrităților furătoare. Manipularea prin școală și știri naște monștri, mai mult decât somnul rațiunii lui Goya.

Ideea de succes social și popularitatea, îneacă ca un mal împuțit valorile și trâmbițile de azi urcă spre cer imnuri care, îl fac pe Dumnezeu să-și ridice, cu încă o veșnicie mai sus, privirea de la noi.

La 90 de ani de la nașterea Regelui, România este măcinată de tot felul de neliniști și amărăciuni, care umblă cu capul spart căutând un loc de liniște, în afară de cel de la care îți urează “veșnica pomenire”. România are înca un rege, așa cum o familie are un tată bătrân și fără putere, dar de pe vârful frunzelor ce-au vestejit în anii aceștia, el plânge pentru copiii care rămân în urmă.

Adevărații părinții ai patriei sunt îngrijorați de ceea ce rămâne după ei și nu-și ascut ghearele, pentru a zgâria pe toți care sunt adversari la împărțitul ciolanului.

Curând, țara va trece, cum va ști să o facă, față de ultima sa ocazie istorică, aceea de a plânge și ridica statui, după ce a semănat nepăsare peste propriul destin. Va pierde plânsul fără lacrimi a unui rege care, ar fi o tămăduire a acestui neam, care amestecă totul și nu iese nimic.

Încă nu este totul pierdut.
La Mulți Ani, MAJESTATE!!!

de Constantin Dura

5 comentarii:

 1. trist, foarte trist. Nu-mi vine sa cred ca ratam o ultima si nepretuita sansa. Cum unii oameni, inainte de a acuza si a se pierde in discutii nefondate, nu au curiozitatea sa citeasca adevarata istorie a neamului romanesc sub regalitate. Imi plinge sufletul cind vad atita nepasare din partea poporului roman. S-a banalizat si imnul nostru Desteapta-te romane ! Poate soarta ne este potrivnica pentru ca nu stim sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa ne lumineze, sa ne dea minte si curaj. Doamne ajuta. Nihil Sine Deo ! La Multi Ani cu Sanatate Majestate.

  RăspundețiȘtergere
 2. Pelesul asteapta la poalele Pietrei Arse de peste 60 de ani sa-l primeasca pe REGELE SAU. Trebuie sa avem rabdarea pietrei sau nemurirea unui castel pentru a atinge clipa desteptarii neamului nostru pedepsit de propria ignoranta. O Romanie Regala traieste doar in povestile bunicilor, dar depinde totusi de noi sa o facem contemporana copiilor nostri!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Marea problema a Monarhiei Romane este data de faptul ca M.S. Regele nu are urmasi barbati ci numai femei. Constitutiile monarhice romanesti precizau clar ca descendenta masculina este obligatorie, femeile fiind excluse. O Constitutie se poate modifica (Romania a avut atatea Constitutii!). Pe de alta parte Regele poate desemna un Succesor alegand unul dintre nepotii sai. In fapt totul se rezuma la vointa politica a partidelor si la desfasurarea unei campanii de "lamurire" a romanilor.
  Sistemul republica comunist, cel neo-comunist si actualul asezamant constitutional au respins posibilitatea revenirii la forma monarhiei constitutionale.
  Din pacate!

  RăspundețiȘtergere
 4. cu tot respectul cuvenit, as corecta comentariul de mai sus. Ar trebui intr-adevar o campanie de luminare a romanilor nu de lamurire. Trist este ca multi sunt atit de superficiali si atit de prinsi in greul cotidian incit nu-si dau silinta sa citeasca adica sa se documenteze privitor la adevaratele evenimente istorice care s-au petrecut. Iar oportunistii cistiga teren cu fel de fel de minciuni. Intr-adevar vointa politica a partidelor ar putea pune umarul la revenirea la forma de guvernamint monarhie constitutionala. Doamne ajuta !

  RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.