Personalităţi marcante ale Londrei au participat la un dineu oficial la Palatul Elisabeta

Personalităţi marcante ale Londrei au participat la un dineu oficial la Palatul Elisabeta

"După cum vă amintiți, Majestatea Sa Regele a fost omagiat într-un fel înălțător, în noiembrie trecut, la Londra, de către ghildele britanice și de către Ordinul Regal Victorian. Dineul care a avut loc la Wax Chandlers a rămas în mintea și inima celor patru sute de invitați, drept un eveniment emoționant și unic.

Pentru a doua oară (după ceremonia oficială de 10 mai 2011, în prezența Regelui Mihai I), Palatul Elisabeta găzduiește personalități britanice de prestigiu, legate de activitatea Orașului Londra și a ghildelor istorice care susțin activitatea Lordului Primar și a “City of London”.

The Worshipful Company of Wax Chandlers , o breaslă istorică, a fost fondată în Orașul Londra în anul 1371. Cele aproape opt secole de existență neîntreruptă îi conferă astăzi o respectabilitate și o influență remarcabile în lumea economică, politică, socială și diplomatică a capitalei britanice.

Faptul că, după doi ani, câteva zeci de personalități influente ale Orașului Londra și ale Marii Britanii trec din nou pragul Palatului Elisabeta, venind din Anglia pentru a descoperi adevărata Românie, este îmbucurător pentru țară și pentru Casa Regală.

Sir Gavyn Arthur, al 675-lea Lord Primar al Londrei, a fost decorat de Majestatea Sa Regele cu rangul de Comandor al Ordinului Coroana României. Principesa Moștenitoare a reprezentat pe Rege și a găzduit un dineu în onoarea prestigioșilor oaspeți.

A fost o bucurie să ne revedem cu fidelii susținători ai României, care sunt prietenii noștri britanici. Ospitalitatea noastră s-a prezentat la înălțime, iar majordomul Casei, dl Florin Seușan, și maestrul bucătar regal, dna Eugenia Ilie, au fost răsplătiți cu îndelungi aplauze.

A fost primul eveniment în ținută de ceremonie pentru Principele Nicolae, în România. Sir Gavyn Arthur, alături de ceilalți 36 de musafiri, au transmis Majestăților Lor întreaga lor gratitudine și au promis că vor reveni în România cu familiile și prietenii lor. Ei au vizitat Sinaia, Brașov, precum și Nordul Moldovei".

Principele Radu al României / princeradublog.ro

Un comentariu:

  1. cum nici un comentariu. Un asemenea eveniment important pentru țara noastră și pentru noi, poporul român trece neobservat pentru unii. Păcat!! Trebuie să fim entuziasmați și să ne bucurăm sincer că avem privilegiul de a-l avea printre noi pe M.S. Regele Mihai I de România. Puține țări se pot bucura și mândri cu acest privilegiu. Un gând bun alături de urările de sănătate pentru M.S. Regele și Casa Regală a României. Să ne trăiți întru Mulți Ani Fericiți. Nihil Sine Deo!!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.