Crăciunul Regal, album lansat de Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, despre cum a petrecut Familia Regală sărbătorile de iarnă în ultimii 150 de ani

Crăciunul Regal, album lansat de Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, despre cum a petrecut Familia Regală sărbătorile de iarnă în ultimii 150 de ani

Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu anunță un eveniment editorial în prag de sărbători. În curând vor ieși de sub tipar primele exemplare ale albumului "Crăciunul regal", publicat de Editura Curtea Veche.

Volumul cuprinde povestea celor aproape 150 de Crăciunuri petrecute de Națiunea română alături de Coroană. La București, Sinaia, în exil sau la Săvârșin, Crăciunurile regale au reflectat, de fiecare dată, starea de spirit a întregii societăți românești, precum și tradițiile, sufletul și aspirațiile românilor.

În zilele următoare, Editura Curtea Veche primește, online, solicitări de precomandă a albumului, la adresa http://www.curteaveche.ro/colectii/carti-regale/precomanda-craciunul-regal.html.

Volumul "Crăciunul regal" va fi lansat în Foaierul Ateneului Român miercuri, 11 decembrie 2013, la ora 17, în prezența Principesei Moştenitoare Margareta şi a Principelui Radu.

Începând cu mijlocul lunii decembrie, “Crăciunul regal” se va afla în toate librăriile din țară. De asemenea, albumul va putea fi comandat online.

Anul acesta, Crăciunul la Săvârșin va fi sărbătorit într-un fel special. Majestatea Sa Regele, alături de Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu, Principesa Elena și de Principele Nicolae, va primi colindători, grupuri de studenți și de elevi, coruri, delegații din întreaga țară. Săvârșinul va deveni, pentru câteva zile, un loc simbolic al Crăciunului tradițional românesc. Vă vom ține la curent cu fiecare filă din programul de sărbători.

***

Curând se va împlini un secol şi jumătate de la fondarea Casei Regale a României. Principesa Moştenitoare a României şi Principele Radu al României au ales să evoce în preajma sărbătorilor de iarnă cea mai intimă, mai personală şi mai definitorie sărbătoare a familiei fiecăruia dintre noi: Crăciunul, aşa cum a fost petrecut în Familia Regală a României timp de aproape o sută cincizeci de ani.

În calendarul Familiei Regale, sărbătorile de Crăciun reprezintă fila cea mai bogată în înţelesuri, în tradiţii şi credinţă, iar totul are un început mult mai îndepărtat, în decembrie 1866, când tânărul Principe Suveran Carol găzduia, în modestul său Palat Domnesc de pe Calea Victoriei, primul Crăciun în România.

Astfel, acest volum este structurat în funcţie de locul în care au fost găzduite sărbătorile de iarnă şi ilustrat cu fotografii din fiecare perioadă. În primul capitol, se vorbeşte despre Crăciunul din vremea Regilor Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea şi Mihai, petrecut, pe de o parte, la Bucureşti: la Palatul Regal din Calea Victoriei, la Palatul Cotroceni, la reşedinţa princiară din Şoseaua Kiseleff şi la Palatul Elisabeta, iar pe de altă parte, la Sinaia (Castelele Peleş, Pelişor şi Foişor), locul care rămâne, prin excelenţă, Scaunul Casei Regale.

Cel de-al doilea capitol cuprinde Crăciunul regal din exil (în principal reşedinţele Bramshill şi Ayot St Lawrence din Anglia, Villa Fantasia şi Villa Serena de la Versoix, Elveţia, şi Villa Sparta, casa Reginei Elena din Florenţa, Italia), precum şi sărbătorile petrecute în România în anii 1989–2001, când Familia Regală nu se întorsese definitiv.

Al treilea capitol este dedicat Crăciunului regal din zilele noastre petrecut la Săvârşin de Regele Mihai şi de familia sa, care, din anul 2001, au reluat tradiţiile dinainte de plecarea Regelui în 1948.

În fine, ultimul capitol cuprinde mesajele de Crăciun ale Regelui Mihai din anul 2001 încoace.

Prin urmare, această carte vă invită la o călătorie de un secol şi jumătate, în care vehicul nu sunt o trăsură, un vagon de tren sau o maşină, ci reşedinţele regale.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.