Volumul "Crăciunul Regal" a fost lansat în prezenţa Principesei Moştenitoare Margareta şi Principelui Radu

Volumul Crăciunul Regal a fost lansat în prezenţa Principesei Moştenitoare Margareta şi Principelui Radu

Miercuri, 11 decembrie 2013, Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu ai Romaniei au participat la lansarea de gala a volumului „Craciunul regal”. Evenimentul a avut loc in foaierul Ateneului Roman.

Volumul “Craciunul regal” completeaza armonios colectia de carti regale ce apare incepand cu anul 2011 la Curtea Veche Publishing, oferind publicului volume despre evenimentele publice si momentele mai putin cunoscute care se petrec in mijlocul Familiei Regale a Romaniei.

Volumul este structurat in functie de locul in care au fost gazduite sarbatorile de iarna si bogat ilustrat cu fotografii din fiecare perioada. In primul capitol, se vorbeste despre Craciunul din vremea Regilor Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea si Mihai, petrecut, pe de o parte, la Bucuresti: la Palatul Regal din Calea Victoriei, la Palatul Cotroceni, la resedinta din Soseaua Kiseleff si la Palatul Elisabeta, iar pe de alta parte, la Sinaia (Castelele Peles, Pelisor si Foisor), locul care ramane, prin excelenta, Scaunul Casei Regale.

Cel de-al doilea capitol cuprinde Craciunul regal din exil (in principal resedintele Bramshill si Ayot St Lawrence din Anglia, Villa Fantasia si Villa Serena de la Versoix, Elvetia, si Villa Sparta, casa Reginei Elena din Florenta, Italia), precum si sarbatorile petrecute in Romania in anii 1989–2001, cand Familia Regala nu se intorsese definitiv. Al treilea capitol este dedicat Craciunului regal din zilele noastre petrecut la Savarsin de Regele Mihai si de familia sa, care, din anul 2001, au reluat traditiile dinainte de plecarea Regelui in 1948. Ultima parte a cartii cuprinde mesajele de Craciun ale Regelui Mihai din anul 2001 incoace.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.