Camerata Regală a împlinit patru ani

Camerata Regală a împlinit patru ani

Astăzi se împlinesc 4 ani de la înfiinţarea Cameratei Regale. Pe măsură ce anii trec şi tânăra orchestră capătă experienţă şi maturitate, legământul creat între tinerii muzicieni şi Familia Regală a României capătă noi şi puternice valenţe.

În anul ce tocmai s-a scurs, Camerata Regală şi-a continuat misiunea de a promova, prin intermediul artei sunetelor, acel vis pe care cu toţii îl avem, acel deziderat după care cu toţii tânjim, acea normalitate pe care o invocăm atât de des dar care ni se pare adeseori atât de greu de atins, acel model de demnitate pe care Familia Regală a României ni-l oferă de mai bine de un secol.

Anul 2013 a fost marcat de o serie de premiere, dar şi confirmări pentru Camerata Regală. Participarea pentru a doua oară consecutiv în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu” (alături de Pittsburgh Simphony Orchestra), primul concert al Cameratei Regale desfăşurat în mijlocul fraţilor noştri din cel de-al doilea stat românesc, la Chişinău (în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor”), primul recital al Cameratei Regale în Sala de Muzică a Castelului Peleş din Sinaia, finalizarea proiectului „Royal Sound” şi debutul seriei de concerte intitulate „Mari solişti, mari dirijori” sunt doar câteva dintre proiectele din acest an, cu care tânăra orchestră se mândreşte.

În numele meu şi al colegilor mei, din Camerata Regală, Corul Regal şi Asociaţia Studenţească a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, mulţumeşte Familiei Regale pentru faptul că este alături de tânăra generaţie de muzicieni români şi sper că în anii ce vor urma vom reuşi să atingem culmi din ce în ce mai înalte, în drumul nostru pe care l-am pornit acum 4 ani.

Mulţi ani Cameratei Regale!

Cu deosebită stimă şi consideraţie,

Răzvan APETREI
Membru fondator al Cameratei Regale
Prim-Vicepreşedinte al Asociaţiei Studenţeşti a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti

Un comentariu:

  1. Doresc mult succes și fie ca numele Cameratei Regale Române să răsune pretutindeni ,în toate colțurile mapamondului plin de apreciere și admirație...!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.