Vizită regală la Londra, martie 2014

Vizită regală la Londra, martie 2014 - Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu

La începutul lunii viitoare, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu vor face o vizită cu caracter public în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Va fi a doua vizită a Familiei Regale a României în anul 2014. În februarie, Principele Radu și Principele Nicolae au participat, la Istanbul, la al XVI-lea Summit Economic Eurasiatic Marmara.

Marți, 4 martie 2014, va avea loc, la Queen’s Chapel of the Savoy, o slujbă de binecuvântare a Familiei Regale a României. Evenimentul va avea caracter public și se va bucura de prezența unor personalități britanice, precum și de cea a reprezentanților comunității românești din Londra.

Principesei Moștenitoare Margareta și Principelui Radu li se vor alătura ASR Principele Nicolae și Excelența Sa dl Alexander Nixon. Casa Majestății Sale va fi reprezentată de Șeful Casei, dl Andrew Popper, și de membri ai Consiliului Regal.

Queen’s Chapel of the Savoy este ultima clădire rămasă dintr-un complex ridicat, în anul 1512, de Regele Henry VII, pentru oamenii fără adăpost. Ea funcționează astăzi ca sediu oficial al Ordinului Regal Victorian, a cărui Mare Cruce a fost oferită acum 75 de ani Regelui Mihai, de către Regele George al VI-lea al Marii Britanii.

Slujba de binecuvântare va fi oficiată de reverendul Peter Galloway, decorat de Majestatea Sa Regele Mihai I cu Ordinul Coroana României, în grad de Ofițer.

În seara zilei de 4 martie, Principesa Moștenitoare, Principele Radu, Principele Nicolae și dl Alexander Nixon vor lua parte la un dineu oferit de Sir Gavyn Arthur, al 675-lea Lord Primar al Londrei. Dineul va reuni personalități de la City of London și din Parlamentul britanic, Corpul Diplomatic acreditat la Curtea St James’s și din mediul economic.

În cadrul șederii la Londra, Principesa Moștenitoare se va întâlni cu personalități britanice implicate în activitatea Fundației Principesa Margareta a României.

5 comentarii:

 1. Monarhia , este SIMBOLUL dăinuirii în Timp al unui popor/ţară/neam.
  Trăiască România ! Trăiască Monarhia ! Trăiască Democraţia !

  RăspundețiȘtergere
 2. Monarhia , este SIMBOLUL dăinuirii în Timp al unui popor/ţară/neam.
  Trăiască România ! Trăiască Monarhia ! Trăiască Democraţia !

  RăspundețiȘtergere
 3. Monarhia , este SIMBOLUL dăinuirii în Timp al unui popor/ţară/neam.
  Trăiască România ! Trăiască Monarhia ! Trăiască Democraţia !

  RăspundețiȘtergere
 4. Monarhia , este SIMBOLUL dăinuirii în Timp al unui popor/ţară/neam.
  Trăiască România ! Trăiască Monarhia ! Trăiască Democraţia !

  RăspundețiȘtergere
 5. Te cred Suedezule la cum Suedia e tara cu cea mai buna politica interna,te cred si eu ca crezi in ea.Ideea e ca la noi or s-ar corupe si ei,ori ar fi regele si capul tarii si prim ministru,dar am vazut in Spania unde duce asta.Pe de alta parte daca ai popor bine voitor si nu esti in UE,iese ce e in Suedia.

  RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.