Ora Regelui (89) - 19 aprilie 2014

1992 - Regele Mihai, principele Nicolae, principesa Margareta

Sâmbătă, 19 aprilie 2014, Televiziunea națională prezintă a optzeci și noua ediție a emisiunii “Ora Regelui”. TVR 1, ora 13. Producător, Lidia Voicu. Realizator, Camelia Csiki.

Sumarul:

1. Emisiunea difuzată în ajunul Sfintelor Sărbători de Paşte readuce aminte publicului Paștele din anul 1992. Atunci, Regele Mihai a fost lăsat de autorităţile române să petreacă acasă sărbătorile pascale. Despre cum a fost primită Majestatea Sa, după 43 de ani de exil, de români, vorbeşte regizorul Sorin Ilieşiu.

2. Invitatul emisiunii este jurnalistul Marius Ghilezan, apropiat al liderului ţărăniştilor Corneliu Coposu. Marius Ghilezan povestește despre încercările Regelui Mihai de a se întoarce acasă, susţinute de ţărănişti, dar şi despre încercările eşuate de a reinstaura monarhia încă din anii ’90.
 Un interviu emoţionant şi plin de informaţii preţioase despre situaţia ţării din primii ani de după Revoluţia din 1989. Interviul se dorește a fi şi un omagiu adus lui Corneliu Coposu, de la naşterea căruia se împlinesc, anul acesta, 100 de ani.

3. Agenda, pe scurt, vine cu ultimele vești despre activitatea Familiei Regale a României.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.