Evenimente dedicate monarhiei, organizate la Timișoara

Evenimente dedicate monarhiei, organizate la Timișoara

ANRM – Filiala Timiș organizează joi, 8 mai, un eveniment care cuprinde o expoziție de materiale și cărți cu tematică monarhistă, documente regale din arhiva BJT, proiecția filmului documentar ”Nihil sine deo”, realizat de Marilena Rotaru, dezbateri publice, iar în 10 mai, susținătorii monarhiei sunt invitați să participe la Tedeumul de la Catedrala Mitropolitană, urmat de depuneri de flori la bustul Regelui Ferdinand.

În data de 8 mai se împlinesc 148 de ani de când regele Carol I a pus piciorul în țară. Cu această ocazie, ANRM – filiala Timiș organizează evenimentul cultural 10 mai – Istorie și legitimitate, la Sala „Adam Muller Gurtenbrunn” din Timișoara, cu începere de la ora 17.30. Înainte de începerea simpozionului, în foaier, va avea loc o expoziție cu vânzare de materiale promoționale monarhiste, precum și carte cu tematică monarhistă de la editura Curtea Veche, în expunerea librăriei Cărturești din Timișoara.
De asemenea, în cadrul evenimentului va avea loc o expoziție cu documente regale din arhiva Bibliotecii Județene Timiș. După intonarea imnului regal, participanții vor asista la proiecția filmului documentar Nihil sine deo, realizat de Marilena Rotaru. Vor urma dezbateri publice.

În data de 10 ma,i toți susținătorii monarhiei sunt invitați să participe la Tedeumul de la Catedrala Mitropolitană, începând cu ora 16:30. După slujba religioasă, participanții se vor deplasa la bustul Regelui Ferdinand din în Piața Victoriei, pentru depunere de coroane de flori.

vestul.ro

Niciun comentariu

Un produs Blogger.