Evenimentele organizate de Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei pentru celebrarea zilei de 10 Mai

Evenimentele organizate de Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei pentru celebrarea zilei de 10 Mai

Asociaţia Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei vă invită să sărbătorim împreună Ziua de 10 Mai printr-o suită de evenimente organizate în ţără în perioada 7 – 10 mai.

7 mai


1. Vâlcea.
Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei Filiala Vâlcea organizează la Liceul „Regele Ferdinand” din Municipiul Râmnicu Vâlcea simpozionul cu tema „Semificaţia zilei de 10 Mai şi rolul Regilor în istoria românilor”.
La eveniment vor fi alături de membrii filialei, cadrele didactice şi elevii prestigiosului lăcaş de învăţământ ce-şi serbează şi propria aniversare cu această ocazie.

2. Dâmboviţa.
Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei Filiala Dâmboviţa vă invită la vernisajul expoziţiei „Judeţul Dâmboviţa între 1866 şi 1946”, ce va avea loc în foyerul Teatrului Municipal „Tony Bulandra” din Muncipiul Târgovişte.
O proiecţie de film şi alocuţiuni legate de subiectul expoziţiei, vor completa prezentarea. Expoziţia va fi deschisă până la data de 30.05.2014, între orele 10-17, urmând a fi apoi itinerată în mai multe localităţi ale judeţului.

8 mai


3. Olt.
Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei Filiala Olt deschide la ziua de 8 mai ora 18,00 proiectul “ Suveranele României –model de abnegatie pentru poporul român” printr-un colocviu realizat în parteneriat cu Biblioteca judeteană “Ion Minulescu” Olt, Inspectoratul Scolar Judetean Olt, Asociatia culturală “Pro Memoria” , Muzeul Judetean de Istorie Olt având parteneri media emisiunea “Linia întâi”, Protv local în Municipiul Slatina.

4. Mehedinţi.
Inaugurarea Pontonului Carol I, reamenajat şi un marş sărbătoresc sunt organizate în oraşul unde în anul 1866 Principele, apoi Regele Carol I a păşit pentru prima dată pe teritoriul statului român, Municipiul Drobeta Turnu Severin.
Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei Filiala Mehedinţi
si toţi cei care vor dori să li se alăture vor porni în coloană, cu însemne regale, fără să scandeze, din centrul oraşului către port, unde vor participa la festivitatea de inaugurare a Pontonului Carol I, reamenajat. Se va intona imnul regal „Trăiască Regele”, se vor susţine mai multe alocuţiuni şi va avea loc un spectacol oferit de corul şi orchestra Liceului de Artă „Ioan Ştefan Paulian”.

5. Timiş
Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei Filiala Timiş organizează la Sala Adam Muller Guttenbrunn din Timişoara evenimentul ”10 mai – istorie şi legitimitate„, începând cu ora 17:30.
În cadrul expoziţiei de documente regale organizată cu sprijinul Bibliotecii Judeţene Timiş, deschisă publicului larg vor fi prezente şi publiicaţii ale editurii Curtea veche, puse la dispoziţie de librăria Cărtureşti.
Începând cu ora 18:00, participanții pot asista la o serie de dezbateri despre monarhie. Evenimentul va fi completat de proiecţii de film şi audiţii de muzică.


9 Mai


6. Bucureşti
Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei organizează, la ora 18 lansarea de carte regală la Cafeneaua Aromaroma, din Str. Popa Tatu nr. 61. Autorii, Carmen Zamfirescu şi Florian Olteanu, vor fi prezenti la eveniment unde vor fi puse in vânzare urmatoarele titluri:
Momente din istoria Monarhiei din România – autori Carmen Zamfirescu şi Florian Olteanu
Regina Maria-Soacra Balcanilor – autoare Carmen Zamfirescu
Severinul Regal – autori Carmen Zamfirescu şi Florian Olteanu şi
Regele Mihai I în slujba neamului şi a ţării – autoare Carmen Zamfirescu.


10 Mai


7. Timiş.
Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei Filiala Timiş vor participa la Te Deum-ul organizat la ora 16:30 la Catedrala Mitropolitană din Municipiul Timişoara. Acţiunea se va încheia la bustul Regelui Ferdinand, în Piaţa Victoriei.

8. Cluj.
La orele 17, voluntarii Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei Filiala Cluj vor distribui trecătorilor de pe bulevardul Eroilor şi din Piaţa Unirii din Municipiul Cluj Napoca pliante în care se va detalia semnificaţia istorică a zilei şi în care va fi reprodus textul imnului regal „Trăiască Regele”. De asemenea, copiilor li se vor face cadou baloane cu heliu.
Pe data de 10 mai vom participa la tedeumul organizat la ora 16:30 la Catedrala Mitropolitană. Acțiunea se va încheia la bustul Regelui Ferdinand, în Piaţa Victoriei.

9. Bucureşti.
Începând cu ora 10, Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei Sucursala Bucureşti îi va felicita pe bucureşteni, în faţa Palatului Regal, actualul Muzeu Naţional de Artă al României.
La ora 19.30, voluntarii noştri vor distribui flori şi vor susţine un recital muzical în Centrul Vechi, la intersecţia străzilor Lipscani şi Şelari, lângă sediul Băncii Naţionale a României.
La ora 20, Jockey Club va găzdui Expoziţia de Fotografie Regală, Daniel Angelescu.

Vă aşteptăm cu bucurie să sărbătorim Ziua Independenţei şi a Regatului României!
La mulţi ani de 10 Mai!
Cătălin Șerban,
Copreşedinte A.N.R.M.

Un comentariu:

  1. Imi pare rau ca in Braila nu se desfasoara astfel de manifestatii ptr.ca nu pot merge in alte orase din cauza bugetului familiar.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.