FOTO ASR Principele Nicolae, la Sibiu: „Este o introducere a mea către dumneavoastră”

ASR Principele Nicolae, la Sibiu

ASR Principele Nicolae al României a sosit luni la Sibiu pentru a lua parte la lansarea unei cărți care îi prezintă copilăria și îl introduce în viața publică.

Principele Nicolae a povestit, în fața a peste o sută de sibieni veniți la lansare, cum la vârsta de opt ani a turnat apă rece în capul surorii sale, dar și cum a luat decizia de a reveni definitiv în România.

Cartea se numește “Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României” și vorbește despre copilăria şi adolescenţa Principelui, despre studiile şi experienţa comunitară, despre primele sale călătorii și expediții, dar și sporturile extreme pe care le practică. ”Nu este o carte biografică, este o introducere a mea către dumneavoastră”, a spus Principele, în aplauzele publicului sibian.

”Simțeam că era greșit să stau departe de România. Și după ce m-am gândit bine, câțiva ani, am luat decizia de a-mi asuma responsabilitățile Casei Regale a României”, a mai povestit Principele. ASR Nicolae al României s-a întors definitiv în țară în anul 2012 și de atunci ia parte la îndatoririle publice ale Casei Regale.

La evenimentul găzduit de Librăria Habitus au luat parte și Iren Arsene, director Curtea Veche Publishing, precum și dr. Constanin Ittu, din partea Muzeului Național Brukenthal. Principele Nicolae a ținut să relaxeze întâlnirea cu publicul sibian povestind cum, la vârsta de opt ani, pe când trăia în Marea Britanie, a avut grijă ca într-o seară să toarne apă rece în capul surorii lui și apoi să dea vina pe cățelul familiei. ”Citind această carte veți descoperi multe lucruri năstrușnice pe care le-am pus la cale în copilărie și veți jocurile pe care dumneavoastră sau copiii dumneavoastră le-au făcut. […] Este o carte despre viață”, a mai spus ASR Principele Nicolae al României.

“Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României”, apărută la Curtea Veche Publishing, completează, astfel, colecția dedicată Familiei Regale, venind în sprijinul tinerilor, și nu numai, drept model de eleganță și implicare în societate.

Ștefan Dobre / turnulsfatului.ro

ASR Principele Nicolae, la Sibiu

ASR Principele Nicolae, la Sibiu

ASR Principele Nicolae, la Sibiu

ASR Principele Nicolae, la Sibiu

Niciun comentariu

Un produs Blogger.