Principesa Margareta și Principele Radu, vizită regală în Israel, 1 mai 2014

Principesa Margareta și Principele Radu, vizita regală în Israel, 30 aprilie 2014

Ziua a treia a vizitei Altețelor Lor Regale în Israel a debutat cu întâlnirile Principesei Moștenitoare Margareta la Centrul Medical Edith Wolfson și la Fundația Save a Child’s Heart.

Principesa a fost intâmpinată de Dr. Yitzhak Berlowitz, director al Edith Wolfson Medical Center, și de către dl Simon Fischer, Directorul Executiv al Fundației SACH. Centrul medical a fost înființat cu sprijinul Fundației Wolfson. Spitalul este situat în sudul orașului Tel Aviv (Metropolitan Area), în vecinătatea unei comunități de aproape o jumătate de milion de locuitori. Din punct de vedere al capacității, el se află pe locul nouă în Israel. În cadrul Wolfson Medical Center activează peste 100 de medici, printre care și doi medici români.

Alteța Sa Regală a vizitat și Fundația Save a Child’s Heart, un proiect internațional umanitar, parte a Edith Wolfson Medical Center, a cărui misiune este de a îmbunătăți calitatea îngrijirii cardiace pediatrice pentru copiii din țările în curs de dezvoltare ce suferă de boli de inimă și ce nu pot primi îngrijiri medicale adecvate în țările lor de origine. În cadrul acestui proiect sunt implicați peste 70 de medici provenind din diverse țări printre care și România, ce tratează anual peste 3,000 de copii.

În timpul acestei vizite, Principesa Moștenitoare a întâlnit și doi copii români, pacienți ai Centrului, un băiețel în vârstă de 3 ani ce se află în recuperare post-operatorie și o fetiță de 5 ani ce se pregătește pentru o intervenție chirugicală. Întreaga activitate a Save a Child’s Heart in Romania este realizată in cooperare cu Rotary Club Romania, parte a Rotary International.

Programul zilei de 1 mai a continuat cu o întâlnire între Principesa Moștenitoare și Principele Radu și dl. Benjamin Baratz, consulul onorific al României la Beer Sheva.

În încheierea zilei, Altețele Lor Regale au avut o întrevedere cu președinta Camerei de Comerţ şi Industrie Israel-România, doamna Colette Avital, precum și cu membri ai Camerei. În cadrul recepției, au fost discutate oportunități de afaceri între companiile israeliene și cele românești. Totodată, a fost reluat punctul de vedere exprimat de Excelența Sa dna Andreea Păstârnac, Ambasadorul României în Statul Israel, în cadrul întâlnirii cu ministrul Sănătății, dna Yael German, potrivit căruia este oportună promovarea turismului medical, urmare a resurselor de ape termale și a statiunilor balneo-climaterice aflate pe teritoriul României. Pacienții israelieni ar trebui încurajați să viziteze centrele de tratament din România, bogate în resurse balneo-climaterice.
Gazdele recepției au fost doamna și domnul Shlomo Shmeltzer, fondator al Shlomo Group Israel, membru al Camerei de Comerț Israel-România.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.