Principesa Maria a României împlineşte 50 de ani

Principesa Maria a României

Alteța Sa Regală Principesa Maria a României împlinește anul acesta, la data de 13 iulie, vârsta de 50 de ani. Majestatea Sa Regele și-a dat acordul ca sărbătorirea jubileului Principesei Maria să aibă loc la București, cu ocazia zilei de 10 Mai.

Astfel, pe data de 7 mai 2014, seara, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare va oferi un dineu la Palatul Elisabeta, în numele Majestății Sale Regele, la aniversarea Principesei Maria. Înainte de dineu, la Sala Regilor va avea loc ceremonia de învestire a Principesei Maria cu Marea Cruce a Ordinului Coroana României. La evenimente vor fi prezenți Altețele Lor Regale Principele Radu și Principele Nicolae.

Principesa Maria a Romaniei s-a născut în exil, la Copenhaga, în ziua de 13 iulie 1964. Alteța Sa Regală a venit pe lume în lipsa tatălui său, care urma activități profesionale la New York Stock Exchange. Majestatea Sa Regele a fost informat prin telefon că a devenit, pentru a cincea oară, tată. Cea mai tânără dintre principesele României a fost botezată în credința ortodoxă, iar nașa de botez a fost Principesa Moștenitoare Margareta.

Principesa Maria a petrecut cea mai mare parte a vieții în Statele Unite ale Americii. Acolo a făcut studii de puericultură și a lucrat, pentru o vreme, în domeniul îngrijirii copiilor. A lucrat la New York, in relatii publice, in cadrul unor companii private. Actualmente locuiește în Statul New Mexico și activează în domeniul consultanței private.

Alteța Sa Regală a petrecut, în ultimii ani, Crăciunul la Săvârșin, în compania Majestăților Lor și a Altețelor Lor Regale. Principesa a fost de mai multe ori în vizită în țară și la București, cea mai importantă ședere fiind aceea de la Crăciunul anul 1997, când întreaga Familie Regală s-a regăsit la București. Principesa Maria intenționează să fie din ce în ce mai mult prezentă în București și în țară.

La mulți ani fericiți!

Niciun comentariu

Un produs Blogger.