Împreună pentru o faptă bună

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei - Împreună pentru o faptă bună

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei in colaborare cu clinica optometrica Carol Optic desfasoara proiectul ”Impreuna pentru o fapta buna”.

Initiativa are drept scop cresterea calitatii vietii persoanelor varstnice cu venituri reduse din cadrul programului Niciodata Singur prin asigurarea unor servicii medicale neglijate de multe ori de acestia din cauza lipsurilor materiale sau a imposibilitatii de deplasare la medic.

Programul Niciodata singur – voluntari aproape de varstnici se adreseaza persoanelor cu varsta peste 65 ani in risc de izolare sociala, carora le ofera ocazia de reintegrare in comunitate sau de mentinere activa prin intermediul activitatilor si evenimentelor de socializare in prezenta si realizate cu spijinul voluntarilor. In plus fata de grija pentru suflet, ocazional, incercam sa ne adresam si problemelor de sanatate, prin oferirea de servicii medicale sau de ingrijire care sa contribuie la cresterea calitatii vietii si la reducerea riscului de imbolnavire.

Proiectul dezvoltat impreuna cu Carol Optic presupune oferirea unor servicii optometrice gratuite de calitate unui numar de 50 de varstnici beneficiari ai programului Niciodata Singur cu o situatie financiara precara sau care din cauza problemelor fizice si de mobiliate nu se pot deplasa pentru consultatii.

Serviciile oferite vor consta in:
 - consultatii la domiciliul varstnicilor
 - consultatii la Complexul de Servicii Socio-Medicale al Municipiului Bucuresti
 - innoire rame ochelari
 - modificare rame/lentile

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei (FPMR) a fost infiintata în 1990 de Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei impreuna cu tatal sau, Majestatea Sa Regele Mihai I. In prezent, Fundatia dezvolta si sustine programe care imbunatatesc conditiile de viata ale copiilor, varstnicilor, tinerilor si familiilor din comunitati defavorizate, stimuleaza solidaritatea intre generatii si sprijina tinerii talentati.


Mai multe despre program: niciodatasingur.ro.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.