Mesajul Regelui Mihai după decizia Regelui Juan Carlos I al spaniolilor de a renunța la tron

Mesajul Regelui Mihai la decizia Regelui Juan Carlos I al spaniolilor de a renunța la tron

Mesajul Majestății Sale Regelui Mihai I

Regele Mihai I al României cu Regele Juan Carlos I al SpanieiPrin aceste rânduri, doresc să împărtășesc societății românești emoția și admirația pe care le simt în ceasul de față pentru Regele Juan Carlos I al spaniolilor.

Am fost martorul unei bune părți din istoria contemporană a Spaniei, un timp al sacrificiului, al schimbării, al încercărilor și al împlinirilor. Pot spune, deci, cu toată chibzuirea, că Regele Juan Carlos este unul dintre cei mai însemnați oameni de Stat ai Europei ultimei jumătăți de secol.

Prin darul de cârmuitor, prin devotametul său și prin forța de a întruchipa democrația, Majestatea Sa este astăzi o valoare nepereche a familiei demne a națiunilor unite.

Mă uit cu afecțiune și încredere către admirabilul meu văr și, prin el, către întreaga țară a spaniolilor, frații noștri întru latinitate.

Palatul Elisabeta, 2 iunie 2014

2 comentarii:

  1. Cu hotărîre se poate spune chiar că nu e vorba de „a renunța la tron”, cît de „a transmite Tronul urmașului mai tînăr ” !!! Asistăm de ani buni la o luptă acerbă a extremei-stîngi spaniole contra Monarhiei, o luptă intrată în cea mai proastă tradiție iberică, alimentată de extrema-stîngă internaționalistă și de mișcările centrifuge catalane, basce, etc... Mass-media românească difuzează, în aceeași tradiție comunistă perenă, mai mult asemenea știri despre Regele Juan Carlos; drept care este mereu nevoie de a sublinia meritele Monarhului spaniol, cum o face și bunul nostru Rege, M.S. Regele Mihai I al României !!!

    arh. Dorin Boilă

    RăspundețiȘtergere
  2. Binecuvantari pentru Majestatea Sa Regele Juan Carlos al Spaniei si pentru MS Regele Mihai a Romaniei,veritabili luptatori pentru democratie!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.