Regele Felipe al VI-lea al Spaniei și-a programat o întâlnire cu Principesa Margareta și Principele Radu

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei se va întâlni, în septembrie, cu Principesa Margareta și Principele Radu

Joi, 19 iunie 2014, a avut loc la Madrid încoronarea noului suveran al Regatului Spaniei, Majestatea Sa Regele Felipe al VI-lea.

Ceremonia solemnă s-a desfășurat la Palacio de las Cortes, în fața Camerelor reunite ale Parlamentului spaniol (Camera Deputaților și Senatul), și a fost urmată de o procesiune militară.

Regele Felipe al VI-lea îi succede la tron tatălui său, Regele Juan Carlos I, care a abdicat cu o zi înainte, pe 18 iunie, într-o ceremonie la Palatul Regal. Anunțul abdicării a fost făcut în dimineața de 2 iunie 2014.

În seara zilei de 18 iunie, Regele Juan Carlos I a promulgat, în fața a 160 de demnitari și membri ai Familiei Regale, legea organică ce consfințește abdicarea. În aplauzele celor prezenți, Regele Juan Carlos a cedat locul fiului său, Felipe. La ora 0 a zilei de 19 iunie, când a ieșit de sub tipar Monitorul Oficial al Statului, Principele de Asturia a devenit Regele Felipe al VI-lea al spaniolilor.

În dimineața de 19 iunie, înainte de ceremonia de la Palacio de las Cortes, Regele Juan Carlos a înmânat, la Palatul Zarzuela, însemnul de Comandant Suprem al Armatei Spaniei suveranului, Regele Felipe al VI-lea. Fiica cea mare a suveranilor, în vârstă de 8 ani, Alteța Sa Regală Infanta Leonor, a devenit astăzi Principesa de Asturia.

Regele Juan Carlos a domnit între anii 1975 și 2014. Majestatea Sa este, așa cum a menționat Regele Mihai, unul dintre cei mai mari oameni de Stat ai secolului XX.În ziua de 2 iunie, Majestatea Sa Regele Mihai I a trimis o scrisoare Regelui Juan Carlos I.

În ziua de 19 iunie, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu au adresat o scrisoare Majestăților Lor Regelui Felipe al VI-lea și Reginei Letizia.

Regele Mihai I și Regina Sofia sunt veri primari. Regina Ana, născută Principesă de Bourbon, este vară cu Regele Juan Carlos.

Regele Mihai și Regina Ana au vizitat Spania și au fost oaspeții Regelui Juan Carlos I și Reginei Sofia în anii 1997, 1998, 2002, 2004 și 2010. Suveranii spanioli au vizitat Palatul Elisabeta în anul 2003.

Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Spania și au fost oaspeții Familiei Regale în anii 1997, 2002, 2004, 2009 și 2010. Regele Felipe al VI-lea și Regina Letizia (pe atunci principi de Asturia) au vizitat Palatul Elisabeta în anul 2009.

În luna septembrie este programată o nouă vizită a Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu la Madrid.

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei se va întâlni, în septembrie, cu Principesa Margareta și Principele Radu

Niciun comentariu

Un produs Blogger.