Ora Regelui a ajuns la o sută de ediții - 12 iulie 2014

Ora Regelui a ajuns la o sută de ediții

Sâmbătă, 12 iulie 2014, Televiziunea Națională a prezentat ediția cu numărul o sută a emisiunii „Ora Regelui”.

Ora Regelui C poate fi vizionată pe Internet la adresa http://www.tvrplus.ro/editie-ora-regelui-237912

„Ora Regelui” a fost realizată, alternativ, de Marilena Rotaru, Cristina Țilică, Camelia Csiki, Ruxandra Țuchel, Lidia Voicu și Bogdan Șerban-Iancu, iar cele cele nouăzeci și nouă de ediții ale emisiunii au fost vizionate de peste 12 milioane de telespectatori.

Sumarul ediției aniversare:

- Recepția oferită de Altețele Lor Regale în onoarea celor o sută de ediții ale emisiunii.

- Culisele filmărilor și imagini inedite cu Majestatea Sa Regele Mihai, nedifuzate până în prezent, fac obiectul unui reportaj dedicat celor o sută de ediții ale emisiunii “Ora Regelui”. Telespectatorii vor avea ocazia să vadă și să înțeleagă cum funcționează o echipă de televiziune, dar și mărturiile operatorilor de imagine care l-au filmat pe Regele Mihai, de-a lungul timpului.

- Palatul Elisabeta, actuala reședință a Familiei Regale, locul unde Regele Mihai a semnat abdicarea forțată și unde românii vin acum, an de an, să îi ureze Majestății Sale “La mulți ani!“.

- Castelul Peleș, reședința de vară a regilor României, găzduiește, adeseori, ceremonii de decorări sau dineuri la care sunt invitați oameni de stat, ambasadori și personalități ale vieții publice și private.

- Castelul de la Săvârșin și emoția sărbătorilor sfinte petrecute de Familia Regală.

- Domnul ambasador Mihnea Constantinescu vorbește despre activitatea Casei Regale a României în cei 25 de ani de la căderea comunismului, precum și rolul esențial pe care l-a avut Majestatea Sa Regele Mihai în aderarea României la NATO și la Uniunea Europeană.

- Tineri de 14 ani, iubitori de sporturi urbane, vorbesc despre Majestatea Sa Regele Mihai.

Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au oferit o recepție, în onoarea ediției jubiliare, joi, 10 iulie, la Palatul Elisabeta. Au luat parte membrii echipei care au participat, de-a lungul timpului, la realizarea și producția emisiunii, precum și reprezentanți ai conducerii Televiziunii Române.

De la prima difuzare, în ziua de 7 iulie 2012, și până în prezent, emisiunea „Ora Regelui” a reflectat prezentul românesc prin prisma valorilor și principiilor Coroanei. Emisiunea a cuprins reportaje și dialoguri pe teme culturale, diplomatice, religioase, politice, economice, din perspectiva reprezentării statale și a intereselor fundamentale românești.

În cele nouăzeci și nouă de ediții ale emisiunii “Ora Regelui” au fost prezentate imagini-document, unele în premieră și în exclusivitate, mărturii ale oamenilor de știință, de artă, diplomați, scriitori și rezultate ale cercetărilor analiștilor români și străini.

Emisiunea “Ora Regelui” a dezvăluit o arhivă valoroasă a regilor și reginelor României, începând cu Regele Carol I și Regina Elisabeta, Regele Ferdinand și Regina Maria, Regina Mamă Elena, Regele Mihai, Principesa Moștenitoare Margareta și a ilustrat cele mai importante prezențe regale românești în capitalele lumii.

“Ora Regelui” a fost un martor al istoriei și a oferit telespectatorilor ocazia de a însoți Familia Regală a României la evenimente importante.

La mulți ani, “Ora Regelui”!

Niciun comentariu

Un produs Blogger.