Emil Constantinescu: „Ziua de 23 august trebuie recuperată”

Fostul presedinte Emil Constantinescu a declarat, vineri, ca ziua de 23 august trebuie recuperata ca zi europeana a victimelor totalitarismului, apreciind ca un act important infaptuit de Regele Mihai, care a dus la scurtarea razboiului, a fost confiscat de comunisti si transformat in mascarada.

Emil Constantinescu: Ziua de 23 august trebuie recuperată

"Eu am fost educat de parinti, de copil, ca anticomunist. De cand eram copil, am prins doua refugii din fata armatei sovietice. Nu am avut niciodata cea mai mica iluzie asupra comunismului. Pentru mine, 23 august a reprezentat, intr-adevar, un act important infaptuit de Regele Romaniei, care a scurtat razboiul si care a fost baza recuperarii Transilvaniei", a declarat Emil Constantinescu la Conferinta asociatiilor fostilor detinuti politici.

El a mentionat ca, mai tarziu, acest act a fost confiscat de Partidul Comunist si transformat intr-o mascarada.

"Acum trebuie sa recuperam, intr-adevar, si adevarul despre 23 august 1944 dar si acea zi de 23 august ca zi europeana a victimelor totalitarismului", a mai declarat Constantinescu.

Emil Constantinescu a aratat ca s-a straduit, in numele societatii civile din Romania, sa organizeze o Conferinta a asociatiilor fostilor detinuti politici, la Bucuresti, pentru a marca 25 de ani de la caderea comunismului.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.