Ora Regelui CIII - 2 august 2014

Regele Carol al II-lea al României

Sâmbătă, 2 august 2014, Televiziunea Națională prezintă ediţia cu numărul o sută trei a emisiunii “Ora Regelui”. Realizator, Camelia Csiki, producător, Lidia Voicu. Emisiunea este reluarea ediției difuzată în data de 14 iunie 2014.

Sumarul emisiunii:

- Portugalia este țara în care Regele Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani ai exilului. ”Ora Regelui” reface povestea refugiului regal, împreună cu românca Mihaela Georgescu Delafras, cea care locuiește acum în vila Regelui, și Antonio Muchaxo, unul dintre puținii portughezi în viață care l-au cunoscut.

- În Portugalia, a fost ridicat un monument în cinstea filozofului și scriitorului Lucian Blaga, fost ministru plenipotențiar al României la Lisabona în vremea Regelui Carol al II-lea.

- Principele Nicolae a lansat în mai multe orașe din țară cartea ”Drumul spre casă”. La plecarea în acest turneu, Alteța Sa Regală a acordat un interviu în exclusivitate ”Orei Regelui”.

- Principele Radu s-a aflat într-o vizita oficială în Regatul Maroc.

- Senatul României împlinește 150 de ani de la înființare. Principesa Moștenitoare Margareta s-a adresat membrilor Senatului în cadrul unei Sesiunii Solemne.

Emisiunea poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/editie-ora-regelui-228975

2 comentarii:

Un produs Blogger.