Ora Regelui CXIII - 18 octombrieSâmbătă, 18 octombrie 2014, de la ora 15.00, Televiziunea Națională prezintă ediția cu numărul o sută treisprezece a emisiunii „Ora Regelui”. Prezintă Camelia Csiki, redactor, Cristina Rădulescu, realizator, Ruxandra Țuchel, producător, Lidia Voicu.

Sumarul emisiunii:

- Gala ”The Duke of Edinburgh’s International Award”. La un an de la lansarea în România, organizația cu filiale în 140 de țări, a premiat câțiva tineri care au finalizat programul. Prezent la gală, Alteța Sa Regală Principele Guillaume de Luxemburg a acordat un interviu în exclusivitate emisiunii ”Ora Regelui”.

- “Regele Carol I – 175 de ani de la naștere, 100 de ani de la moarte” – sesiune omagială a Academiei Române și expoziție organizată de Cabinetul de Stampe al Bibliotecii Academiei Române. La manifestări au luat parte Altețele Lor Regale Principele Radu și Principele Nicolae.

- În cadrul unei ceremonii desfășurată la Castelul Peleș, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a conferit, în numele Majestății Sale Regelui Mihai, Decorația Regală ”Nihil Sine Deo” unor universități care împlinesc 150 de ani de la înființare: Universitatea din București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, Universtatea Națională de Arte și Universitatea Națională de Muzică.

- Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare împreună cu Alteța Sa Regală Principele Radu au fost prezenți la Mânăstirea Curtea de Argeș. În Catedrala Arhiepiscopală, locul în care odihnesc Regii și Reginele României, ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a ridicat o rugaciune.

- Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la absolvirea Facultății de Teatru de către Alteța Sa Regală Principele Radu al României. Aniversarea a fost sărbătorită împreună cu foștii colegi la Palatul Elisabeta.

- Cu 125 de ani în urmă, s-a înființat Agenţia Telegrafică a României, când s-a expediat la Viena “prima telegramă”, în esenţă prima ştire de presă. De atunci, AGERPRES, prima agenție de presă din țară, a transmis cele mai importante informaţii în România şi în afara ei.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.