FOTO „Rolul monarhiei în modernizarea României”, Timișoara, octombrie 2014

Rolul monarhiei în modernizarea României, Timișoara, 9 octombrie 2014

Joi, 9 octombrie 2014, Alteța Sa Regală Principele Radu al României s-a aflat în municipiul Timișoara cu prilejul celei de-a treia ediții a Conferinței Internaționale „Conceptualizarea modernităţii în culturile central şi sud-est europene: noţiuni, discursuri, limbaje”.

Alteța Sa Regală a ținut o prelegere în cadrul mesei rotunde „Rolul monarhiei în modernizarea României”, desfășurată la Muzeul de Artă Timișoara și moderată de profesorul universitar doctor Victor Neumann. Alături de Alteța Sa Regală au luat cuvântul istoricii Adrian Cioroianu și Sorin Antohi.

Conferința Internațională „Conceptualizarea modernităţii în culturile central şi sud-est europene: noţiuni, discursuri, limbaje” s-a desfășurat în perioada 8-11 octombrie 2014, fiind organizată de Universitatea de Vest din Timişoara, prin Centrul de Studii Avansate în Istorie, Şcoala Doctorală Internaţională de Istorie Conceptuală Reinhart Koselleck şi Institutul de Istorie al RWTH Aachen.

Conferinţa a avut ca scop studiul şi înţelegerea particularităţilor culturale, sociale şi de gândire politică din regiunile în discuţie, problematizarea istoriei, coabitarea grupurilor culturale, geneza identităţilor statale moderne, precum și evoluţia social-politică.

Conferința s-a bucurat de participarea unor oameni de știință de anvergură de la universități din țări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Ungaria, Serbia, Croația, Republica Moldova și Bulgaria.

Rolul monarhiei în modernizarea României, Timișoara, 9 octombrie 2014

Rolul monarhiei în modernizarea României, Timișoara, 9 octombrie 2014

Fotografii realizate de Constantin Duma (Agerpres)

2 comentarii:

 1. George Rider - SM24 octombrie 2014, 07:10

  Re-activarea (eu o consider doar o DEZASTRUOASA PUNERE IN PAUZA a REGATULUI ROMANIEI,santajarea prin amenintare a abdicarii Majestatii Sale Regelui Mihai I) Monarhiei este nu o necesitate,ci O OBLIGATIE.
  Actul din 1947 a fost fortat si deci ilegal,deci irelevant si nevalabil.Asta ar trebui sa decida curtea suprema de justitie sau cine se ocupa de treburile astea,si in consecinta,automat si direct sa fie Reactivat REGATUL ROMANIEI : SINGURA FORMA DE GUVERNAMANT NECESARA,LEGALA SI DE DEPARTEA CEA MAI FERCITA A ROMANIEI.

  P.S. Incaperea e ABSOLUT SUPERBA.Unde a avut loc conferinta

  RăspundețiȘtergere
 2. NUMAI REVENIREA LA MONARHIE MAI POATE PUNE ROMANIA PE PICIOARE!

  RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.