VIDEO Principele Nicolae a încurajat cititul de pe scena Operei Naţionale Române Cluj-Napoca

Alteţa Sa Regală, Principele Nicolae al României, a fost prezent joi, 16 octombrie, la Cluj-Napoca, pe scena Operei Naţionale Române, pentru a susţine, în cadrul unui concert caritabil, programul naţional de lectură "Cărţile Copilăriei". Programul, desfăşurat de Asociaţia Curtea Veche, se află sub coordonarea Alteţei Sale.Principele Nicolae al României a acordat Asociaţiei Curtea Veche o distincţie ce-i poartă numele.

"Suntem determinaţi să contribuim la schimbare, la viitorul nostru, promovând cititul încă din perioada copilăriei", a afirmat Alteţa Sa Regală, Principele Nicolae al României.

Clujenii au asistat apoi la un concert al Operei clujene. Pe scenă au urcat soprana Alexandra Coman, baritonul Ştefan Ignat şi tenorul Liviu Indricău.

Banii obţinuţi în urma concertului vor fi folosiţi în cadrul programului naţional de lectură, ce îşi propune să crească interesul copiilor şi tinerilor pentru citit.

"Până acum, nu s-a vorbit în România de așa ceva. Este o colecție de cărți pe care le propunem părinților, copiilor, o lectură ușoară și dacă vor citi 20 de minute pe zi, acest lucru va asigura dezvoltarea armonioasă a copilului", a afirmat Irene Arsene, preşedintele Asociaţiei Curtea Veche.

Programul de lectură a ajuns până acum la 5.000 de copii, care nu au avut niciodată o carte a lor. Majoritatea provin din mediul rural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.