Cremă de dovleac, filet de vită cu legume şi jeleu de vin roşu, la dineul oferit de Regele Mihai

Regele Mihai a oferit, joi seară, un dineu oficial în onoarea a 12 foşti şefi de stat din Europa Centrală şi de Est, cu ocazia a 25 de ani de la căderea comunismului, meniul fiind format din cremă de dovleac, filet de vită cu legume asortate cu mugur de pin şi mentă şi jeleu de vin roşu Reine Paola.

S-au servit vin alb-Meursault Premier Cru 2009, vin roşu-Principele Radu, Halewood 2008 şi vinul spumant al Încoronării, Rhein Azuga.

Eugenia Ilie, bucătarul Casei Regale, a precizat presei că a stabilit acest meniu împreună cu Alteţele Sale Regale.

Înainte de dineu, majordomul Casei Regale a aprins lumânările aflate pe masă.

Dineul a avut loc în Sufrageria Mare din Palatul Elisabeta, ornamentele florale fiind în culoarea galbenă.

La evenimentul de la Palatul Elisabeta au participat, potrivit listei de invitaţi puse la dispoziţia presei, Lech Walesa, preşedinte al Poloniei în perioada 1990-1995, Emil Constantinescu, preşedinte al României în perioada 1996-2000, Hikmet Cetin, fost vicepremier al Turciei, Markus Meckel, fost ministru de Externe al Germaniei, Sir Gavyn Arthur, al 675-lea Lord primar al Londrei în perioada 2002-2003, Gabor Dezszky, fost primar al Budapestei, Stanislav Shushkevich, preşedinte al Belarus în perioada 1991-1994, Sali Berisha, preşedinte al Albaniei în perioada 1992-1997, Petru Lucinschi, preşedinte al Republicii Moldova în perioada 1996-2001, Rexhep Meidani, preşedinte al Albaniei în perioada 1997-2002, Rudolf Schuster, preşedinte al Slovaciei în perioada 1999-2004, Boris Tadic, preşedinte al Serbiei în perioada 2004-2012, Viktor Iuşcenko, preşedinte al Ucrainei în perioada 2005-2010 şi Valdis Zatlers, preşedinte al Letoniei în perioada 2007-2011.

Comentarii