Ora Regelui CXVI - 8 noiembrie 2014

Domeniul Regal Săvârşin

Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, de la ora 15.00, Televiziunea Națională a prezentat ediția cu numărul o sută șaisprezece a emisiunii „Ora Regelui”. Realizator, Ruxandra Țuchel, producător, Lidia Voicu.

Ediția CXVI a prezentat documentarul „Istorii trăite” realizat de Ruxandra Țuchel în Săvârșin.

Săvârşinul numără astăzi mai bine de trei mii de suflete, în cele nouă sate pe care le cuprinde. Aici, pe malul drept al râului Mureş, între Deva şi Arad, se întinde pe cîteva hectare parcul dendrologic protejat, vechi de cinci secole, cu specii rare de arbori şi arbuşti.

Domeniul pe care Castelul de la Săvârşin s-a străduit să reziste vremurilor a fost cumpărat de Regele Mihai în anul 1943. Astăzi, Familia Regală preţuieşte timpul petrecut acolo, întălnirile cu oamenii locului, darurile împărţite de Crăciun sau umblatul cu duba al feciorilor în ajun.

În aceasta toamnă, cu puţin înainte de ziua Arhanghelilor Mihail şi Gavril, echipa „Ora Regelui” i-a întâlnit pe localnicii de pe valea Mureșului strângând legumele şi fructele, adunând porumbul sau îngrăşând pământul pentru cultura viitoare. Este vorba despre locuitorii Săvârşinului care, fără să bage de seamă, au ajuns o părticică din istoria ţării.

Ora Regelui CXVI poate fi vizionată pe Internet la adresa http://www.tvrplus.ro//editie-ora-regelui-277424

Niciun comentariu

Un produs Blogger.