Principesa Margareta: "1 Decembrie este o zi mare, în care este bine să fim uniţi din nou"

Principesa Margareta, trenul regal

Principesa Margareta a declarat, sâmbătă, că 1 Decembrie este o zi mare, în care este bine să fim uniţi din nou, aceasta precizând că le doreşte tuturor românilor "La mulţi ani!" de Ziua Naţională a României.

"Este o mare zi şi este bine să fim uniţi din nou", a declarat, sâmbătă dimineaţă, principesa moştenitoare Margareta, pe peronul gării regale Băneasa.

Familia Regală a pornit sâmbătă într-un drum simbolic cu trenul regal, pentru a marca Ziua Naţională a României, la această călătorie, care se va încheia chiar pe 1 Decembrie, luând parte principesa Margareta, principele Radu, arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, dar şi copii, bătrâni şi ambasadori.

Alături de principesa Margareta şi principele Radu au pornit în această călătorie simbolică şi principesa Maria, cea mai tânără dintre cele cinci fiice ale Regelui Mihai şi ale Reginei Ana, şi principele Nicolae, alături de căţelul său, Milo.

Regele Mihai şi Regina Ana nu au putut să participe la acest eveniment, aceştia nefiind în prezent în România, după cum a precizat principesa Margareta.

Ea a mai spus că este foarte mândră că la această călătorie simbolică participă şi doi invitaţi speciali, respectiv arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica principesei Ileana a României, împreună cu soţul ei, baronul Hanns-Ulrich von Holzhausen.

Seria de evenimente organizate de Familia Regală cu prilejul Zilei Naţionale a României va continua sâmbătă, la castelul Peleş din Sinaia, cu o recepţie a Corpului Diplomatic, şi duminică, în acelaşi loc, cu o ceremonie de învestire a furnizorilor regali.

Evenimentele organizate de Familia Regală se vor încheia luni, chiar de 1 Decembrie, cu o altă călătorie simbolică efectuată tot cu trenul regal. Atunci, trenul regal va pleca la ora 09.08 din gara Sinaia, iar plecarea va fi precedată de un ceremonial care va începe la ora 09.00.

Pe durata călătoriei, în vagonul sufragerie, principesa Moştenitoare şi principele Radu vor primi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai societăţii civile. De asemenea, trenul va opri în mai multe staţii (gara Ploieşti Sud, gara Buzău, gara Râmnicu Sărat, gara Focşani), unde Familia Regală şi invitaţii săi îi vor saluta pe locuitorii acestor oraşe, aducând astfel împreună un omagiu întemeietorilor României Mari.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.