Programul Trenului Regal de 1 decembrie 2014Luni, 1 decembrie 2014, cu ocazia Zilei Marii Uniri, în memoria Regelui Ferdinand I Întregitorul și a Reginei Maria, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu vor face un drum simbolic, pe parcursul întregii zile, cu Trenul Regal. Vor fi prezente Altețele Lor Regale Principesa Maria și Principele Nicolae. Invitați în Trenul Regal vor fi și ASIR Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica Principesei Ileana a României, împreună cu soțul ei.

Anul acesta, Familia Regală a ales să se oprească în municipiile Ploiești, Focșani, Râmnicu-Sărat și Buzău, într-o călătorie simbolică de la Sinaia la București.

Familia Regală invită locuitorii acestor orașe să vină la gară, pentru a aduce împreună un omagiu Întemeietorilor României Mari. Acesta este sensul Zilei de 1 Decembrie.

Trenul Regal a fost comandat de Regele Ferdinand I în anul 1926, în Italia. Trenul a fost livrat României după moartea lui Ferdinand cel Loial, în iunie 1928.

Traseul și orele de oprire ale Trenului Regal, în ziua de 1 decembrie 2014, vor fi:

Gara Sinaia, sosirea Familiei Regale de la Castelul Peleș la ora 9, plecarea trenului la ora 9.08.
Gara Ploiești Sud, sosire la ora 10.19, plecare la ora 10.38.
Gara Buzău, sosire la ora 11.55, plecare la ora 12.10.
Gara Râmnicu-Sărat, sosire la ora 12.47, plecare la ora 13.02.
Gara Focșani, sosire la ora 13.45, plecare la ora 14.15.
Trenul Regal va aduce Familia Regală la București, seara, la Gara Băneasa.Fotografii realizate de Daniel Angelescu, anul acesta, cu ocazia călătoriei în Trenul Regal spre Craiova.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.