Discursul Principesei Moștenitoare Margareta la Ateneul Român

Discursul Principesei Moștenitoare Margareta la Ateneul Român

Cuvântul Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare la Ateneul Român, la Concertul Regal aniversând 25 de ani de la întoarcerea în țară, 18 ianuarie 2015

„Majestatea Sa Regele și mama sa, Regina Elena, au părăsit România în noaptea de 3 ianuarie 1948. Au trecut 42 de ani până când, în binecuvântata zi de 18 ianuarie 1990, am pășit pe pământ românesc, însoțită de Principesa Sofia, sora mea. A fost drumul întoarcerii, drumul unei întregiri personale și istorice.

Astăzi sărbătorim împreună un sfert de secol în care am stat, zi de zi, alături de conaționalii noștri, mai ales alături de cei mai vulnerabili dintre români, continuând legământul strămoșilor noștri.

În 1990, România profundă nu-și cunoștea Coroana, precum un copil care nu și-a întâlnit părinții. Ultimul sfert de veac a dat Coroanei rolul de educator și de model, în domeniile importante ale vieții românești, așa cum ne-a învățat Carol I.

Astăzi, Fundația Principesa Margareta a României, care sărbătorește 25 de ani de la înființare, se bucură de încredere și de prestigiu.

Sub îndrumarea Regelui Mihai, Familia Regală a ridicat o construcție socială, culturală și educațională, precum și o respectată instituție regală, într-o vreme care avea nevoie de modele, de iubire, de inspirație și de exemplu personal.

Toți acești ani au înrădăcinat România, au țesut identitatea și tradițiile ei destrămate. Astăzi, majoritatea românilor poartă Coroanei afecțiune și respect.

Acum un sfert de secol, am fost opriți pe șoseaua București-Pitești cu mitraliere îndreptate spre convoiul regal. Douăzeci de ani mai târziu, Regele se adresa Parlamentului României, în ședință solemnă.

În această seară, la Ateneul Român, sutele de personalități prezente reprezintă simbolic și instituțional întreaga națiune. Acesta este cel mai frumos cadou pentru ultimul sfert de veac românesc.

Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Discursul Principesei Moștenitoare Margareta la Ateneul Român

Discursul Principesei Moștenitoare Margareta la Ateneul Român

Niciun comentariu

Un produs Blogger.