Principesa Maria se mută definitiv în România

Principesa Maria se mută definitiv în România. Mezina Regelui Mihai şi a Reginei Ana are 50 de ani şi va prelua o parte dintre însărcinările Casei Regale.

Principesa Maria a României

Principesa Maria a României s-a născut în exil, la Copenhaga, în ziua de 13 iulie 1964. Nașă de botez i-a fost Principesa Moștenitoare Margareta, sora ei.

Principesa Maria a locuit și studiat în Elveția, apoi a petrecut cea mai mare parte a vieții în Statele Unite ale Americii. Acolo a făcut studii de puericultură și a lucrat, pentru o vreme, în domeniul îngrijirii copiilor.

A lucrat la New York, în relaţii publice, pentru mai multe companii private. Actualmente, locuiește în Statul New Mexico și activează în domeniul consultanței private.

Alteța Sa Regală a petrecut, în ultimii ani, Crăciunul la Săvârșin, în compania Majestăților Lor și a Altețelor Lor Regale. Principesa a fost de mai multe ori în vizită în țară și la București.

Pe 7 mai 2014, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a conferit, în numele Regelui Mihai I, Ordinul Coroana României în grad de Mare Cruce Principesei Maria.

Comentarii

 1. Bine ati venit Principesa!

  RăspundețiȘtergere
 2. Insarcinari ale casei regale? Romania nu are casa regala.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ba are dar nu mai exersează în mod oficial funcţiile de conducere a ţării. O familie regală care nu mai este la putere sau orice organizaţie sau persoană poate foarte bine să aibă însărcinări, adică treburi de făcut. O însărcinare nu e neapărat oficială sau foarte importantă, deşi termenul se foloseşte mai puţin în ziua de azi pentru micile treburi de zi cu zi ale oamenilor de rând. Dacă m-a trimis mama la piaţă, m-a însărcinat să mă duc la piaţă sau am însărcinarea de a mă duce la piaţă.

   Ștergere
 3. Bine ati venit acasa Alteta Voastra Regala !

  RăspundețiȘtergere
 4. Am vrea noi sa mai aibe Romania o casa regala recunoscuta...

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu