Principesa Maria se mută definitiv în România

Principesa Maria se mută definitiv în România. Mezina Regelui Mihai şi a Reginei Ana are 50 de ani şi va prelua o parte dintre însărcinările Casei Regale.

Principesa Maria a României

Principesa Maria a României s-a născut în exil, la Copenhaga, în ziua de 13 iulie 1964. Nașă de botez i-a fost Principesa Moștenitoare Margareta, sora ei.

Principesa Maria a locuit și studiat în Elveția, apoi a petrecut cea mai mare parte a vieții în Statele Unite ale Americii. Acolo a făcut studii de puericultură și a lucrat, pentru o vreme, în domeniul îngrijirii copiilor.

A lucrat la New York, în relaţii publice, pentru mai multe companii private. Actualmente, locuiește în Statul New Mexico și activează în domeniul consultanței private.

Alteța Sa Regală a petrecut, în ultimii ani, Crăciunul la Săvârșin, în compania Majestăților Lor și a Altețelor Lor Regale. Principesa a fost de mai multe ori în vizită în țară și la București.

Pe 7 mai 2014, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a conferit, în numele Regelui Mihai I, Ordinul Coroana României în grad de Mare Cruce Principesei Maria.

7 comentarii:

 1. Bine ati venit Principesa!

  RăspundețiȘtergere
 2. Insarcinari ale casei regale? Romania nu are casa regala.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ba are dar nu mai exersează în mod oficial funcţiile de conducere a ţării. O familie regală care nu mai este la putere sau orice organizaţie sau persoană poate foarte bine să aibă însărcinări, adică treburi de făcut. O însărcinare nu e neapărat oficială sau foarte importantă, deşi termenul se foloseşte mai puţin în ziua de azi pentru micile treburi de zi cu zi ale oamenilor de rând. Dacă m-a trimis mama la piaţă, m-a însărcinat să mă duc la piaţă sau am însărcinarea de a mă duce la piaţă.

   Ștergere
 3. Bine ati venit acasa Alteta Voastra Regala !

  RăspundețiȘtergere
 4. Am vrea noi sa mai aibe Romania o casa regala recunoscuta...

  RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.