VIDEO Concertul „25 de ani de la sosirea în ţară a Principesei Moştenitoare Margareta”

Principesa Margareta, Principele Radu, Victor Ponta - Concertul 25 de ani de la sosirea în ţară a Principesei Moştenitoare Margareta

TVR 2 şi TVR HD au transmis duminică, 18 ianuarie 2015, de la ora 18.00, în direct de la Ateneul Român, Concertul de gală cu ocazia aniversării a 25 de ani de la sosirea în țară a primului membru al Familiei Regale a României, după 42 de absență.

Evenimentul a avut loc exact în ziua în care s-au împlinit 25 de ani de la sosirea în România a Principesei Margareta, iar transmisiunea TVR a făcut parte dintr-o suită de evenimente organizate de Televiziunea Română pentru marcarea acestei aniversări.

Concertul Aniversar „25 de ani de la sosirea în ţară a Principesei Moştenitoare Margareta” a fost susţinut de Camera Regală şi Corul Filarmonicii George Enescu, sub bagheta maestrului Horia Andreescu, avându-l ca solist pe violonistul Remus Azoiţei.

Programul concertului a cuprins lucrările Zadok the Priest de George Frideric Haendel, Rapsodia română nr. 1 de George Enescu, Rapsodia ungară nr. 2 de Franz Listz, Hora Staccato de Grigoraș Dinicu, Balada de Ciprian Porumbescu, Fantezia Carmen de Franz Waxman – Boris Dubosarsky, Land of Hope and Glory de Edward Elgar și Poema Română de George Enescu (ultima parte).

Concertul regal jubiliar a avut loc în prezența Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu, Principesa Sofia, Principesa Maria, Principele Nicolae și Principele Lorenz al Belgiei. Alături de Familia Regală vor sta 750 de invitați din țară și din străinătate.

Concertul poate fi urmărit TVR+, în secţiunea Ora Regelui, la http://www.tvrplus.ro//editie-ora-regelui-301426

Niciun comentariu

Un produs Blogger.