Cum supraviețuiește monarhia într-o republică?

Cum supraviețuiește monarhia într-o republică?

Editura Curtea Veche oferă cititorilor un nou titlu din colecția “Cărți regale”, semnat de Alexandru Muraru, Cum supraviețuiește monarhia într-o republică? – Regele Mihai, românii și regalitatea după 1989.

"Democraţia nu înseamnă alegeri pe care oricine le poate numi libere dacă deţine autoritatea, nici permisiunea de-a scrie în presă orice pentru a se putea afirma că există libertatea cuvântului. Democraţie înseamnă măsură în toate și înţelegere pentru toţi. Democraţia nu se dovedește prin vorbe, ci prin fapte. De aceea, ea nu poate renaște din minciună sau jumătăţi de adevăruri."
Majestatea Sa Regele Mihai al României

Alexandru Muraru (n. 1982) este doctor în știinţe politice, cercetător știinţific și cadru didactic în Departamentul de Știinţe Politice al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași. Din 2009 este cercetător asociat la Institutul Român de Istorie Recentă (București). În perioada 2009-2010 a fost consultant la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. A absolvit două programe de master, în Istorie Românească și Știinţe Politice, ambele în cadrul Universităţii „Al. I. Cuza“ din Iași. A beneficiat de burse de studiu și a urmat cursuri postuniversitare avansate la Royal Holloway (University of London, Marea Britanie), University of Utrecht (Olanda), Northwestern University (Chicago, Illinois, SUA), Center for Advanced Holocaust Studies (Washington, DC, SUA), EHRI — Mémorial de la Shoah (Paris, Franța), Inter University Center — Geoffrey Nice Foundation & University of Amsterdam, The Netherlands (Dubrovnik, Croația) etc. În perioada 2008-2011 a beneficiat de o bursă doctorală de trei ani oferită de Comisia Europeană.

Este autorul cărţii Republica Monarhică: Aportul Familiei Regale la integrarea euroatlantică a României (Junimea, 2009).

Alexandru Muraru a fost consilier la Cancelaria Primului-Ministru al României (2005–2009) și consilier ­pentru Parlamentul României (2009–2010, 2012–2013). În perioada aprilie 2013 – martie 2014 a condus, în calitate de ­director-general, Institutul Național al Patrimoniului. Începând cu decembrie 2014, a fost învestit de Parlamentul României pentru un mandat de 4 ani ca membru titular în conducerea Societății Române de Radiodifuziune. În mai 2008 a fost decorat de MS Regele Mihai I cu medalia „Regele Mihai I pentru loialitate“.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.