FOTO A patra Conferință internațională “Agricultură pentru viață, viață pentru agricultură”

A patra Conferință internațională Agricultură pentru viață, viață pentru agricultură

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București a găzduit joi, 4 iunie, deschiderea festivă a celei de-a patra conferințe internaționale pe teme de agricultură, numită Agriculture for life, life for agriculture. Evenimentul durează trei zile și reunește specialiști din mai multe țări ale lumii.

Alteța Sa Regală Principele Radu al României a participat la deschiderea conferinței, căreia i-a acordat sprijinul de la bun început, din anul 1912 când, în vară, avea loc prima ediție a acestei prestigioase întâlniri internaționale anuale.

Principele Radu a vizitat, după deschiderea conferinței două dintre proiectele europene ale universității, realizate în ultimii ani: o modernă seră destinată cercetărilor în domeniul agricol și Centrul de Cercetare pentru Studiul Produselor Agroalimentare. Cu trei ani în urmă, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au pus piatra de temelie a edificiului.

A patra Conferință internațională Agricultură pentru viață, viață pentru agricultură

A patra Conferință internațională Agricultură pentru viață, viață pentru agricultură

Bun venit la cea de-a patra ediţie a Conferinţei Internaţionale “Agricultură pentru viaţă, viaţă pentru agricultură”, organizată de către Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti în perioada 4-6 iunie 2015.

Continuatoarea primei Şcoli de Agricultură înfiinţate în anul 1852, universitatea noastră a răspuns exigenţelor de formare profesională pentru dezvoltarea agriculturii româneşti, indiferent de rigorile vremurilor.

Conectată la provocările actuale ale societăţii şi fiind dedicată prioritar ştiinţelor vieţii, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti este orientată către abordarea integrată a realităţilor economice, sociale şi ale mediului înconjurător. Consecventă cu misiunea sa, universitatea noastră îşi propune să reunească anual cercetători, studenţi şi profesionişti din agricultură şi industrie pentru a-şi împărtăşi rezultatele cercetării ştiinţifice, ideile novatoare şi experienţa practică în legătură cu agricultura, viaţa şi mediul înconjurător.

Agricultura înseamnă Viaţă, Ştiinţă şi Artă. Sperăm ca cercetători din întreaga lume, preocupaţi de ştiinţele vieţii, să găsească aici prilejul de a identifica soluţii ce pot contribui la dezvoltarea durabilă a planetei noastre.

Vă invităm să sărbătorim împreună bucuria acestui eveniment!

Din partea comitetului de organizare,

Răzvan TEODORESCU, rectorul USAMVB

Niciun comentariu

Un produs Blogger.