Ora Regelui CXLVIII - 1 august 2015

Regele Carol I al Romaniei

Sâmbătă, 1 august 2015, Televiziunea națională prezintă emisiunea ”Ora Regelui” cu numărul o sută patruzeci și opt. TVR 1, ora 15, TVR Moldova, ora 15, TVR Internațional, ora 16.30. Realizator, Camelia Csiki. Producător, Lidia Voicu.

Sumarul:

- Portugalia este țara în care Regele Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani ai exilului. ”Ora Regelui” reface povestea refugiului regal, împreună cu românca Mihaela Georgescu Delafras, cea care locuiește acum în vila regelui și Antonio Muchaxo, unul dintre puținii portughezi în viață care l-au cunoscut.

- Săptămâna trecută, în Portugalia, a fost ridicat un monument în cinstea filozofului și scriitorului Lucian Blaga, fost ministru plenipotențiar al României la Lisabona în vremea Regelui Carol al II-lea.

- Principele Nicolae a lansat în mai multe orașe din țară cartea ”Drumul spre casă”. La plecarea în acest turneu, Alteța Sa Regală a acordat un interviu în exclusivitate ”Orei Regelui”.

- Principele Radu s-a aflat, săptămâna aceasta, într-o vizita oficială în Regatul Maroc.

- Senatul României împlinește 150 de ani de la înființare. Principesa Moștenitoare Margareta se va adresa membrilor Senatului în cadrul unei Sesiunii Solemne.

Emisiunea este reluarea ediției din 14 iunie 2014 şi poate fi urmărită la http://www.tvrplus.ro/editie-ora-regelui-228975

Niciun comentariu

Un produs Blogger.