Prima vizită regală în Regiunea Autonomă Găgăuzia din Republica Moldova

 Prima vizită regală în Regiunea Autonomă Găgăuzia din Republica Moldova

Alteța Sa Regală Principele Radu al României va efectua, în zilele de 28 și 29 septembrie 2015, o vizită oficială în Republica Moldova. Acesta va merge și la Comrat, centrul administrativ al Regiunii Autonome Găgăuzia. Este prima vizită a unui membru al Familiei Regale în Găgăuzia.

Principele Radu se va întâlni cu președintele Parlamentului Andrian Candu. De asemenea, Alteța Sa Regală va avea o întâlnire cu primarul municipiului Chișinău, domnul Dorin Chirtoacă. Principele Radu va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Academiei de Științe a Moldovei. Alteța Sa Regală va face o donație de carte Universității.

Alteța Sa Regală va mai vizita Universitatea Agrară de Stat a Moldovei și Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău.

La Comrat, Principele Radu se va întâlni cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, precum și cu reprezentanți ai Comitetului executiv al Regiunii autonome. Principele Radu va vizita Universitatea de Stat din Comrat, Centrul de informare al României, Muzeul Istoric Regional al Găgăuziei, precum și Biblioteca Turcească „Mustafa Kemal Ataturk”.

Anul acesta, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au sărbătorit Noaptea Învierii la Chișinău, la Catedrala Mare a orașului.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.