Istoria întortocheată a Jaguarului albastru

Istoria întortocheată a Jaguarului albastru

Editura Vremea oferă cititorilor un nou titlu, în colecția „Planeta București”, semnat de scriitorul Radu Portocală, „Istoria întortocheată a jaguarului albastru” (Jaguarul Regelui Mihai).

“În anul 1937, viața părea să-i surâdă statornic viitorului Rege Mihai I: era un Principe tânăr și frumos, adorat de popor, având în perspectivă urcarea pe tronul unei țări pornite pe calea prosperității și a civilizației.

La împlinirea vârstei de 16 ani, pe când se pregătea să intre în armată, Guvernul, prin Ministerul Aerului, cunoscând pasiunea pentru mecanică a Principelui, a hotărât să-i dăruiască un automobil de marcă.

În 1937, firma englezească Standard Swallow, din care s-a născut prestigioasa uzină Jaguar, a început fabricarea modelului SS Jaguar 100, din care s-au produs, între 1937 și 1941, un număr de 116 exemplare. Primul dintre acestea a fost oferit de Guvern Marelui Voievod de Alba-Iulia.

Destinul întortocheat al acestei mașini îi conferise dintru început caracterul unei mașini de colecție: este nu numai o mașină regală, nu numai o creație superb desenată și excelent dotată tehnic, ci și prima dintr-o serie foarte scurtă. Încă un amănunt: este primul automobil pe calandra căruia apare vestita figurină-jaguar care, de-atunci, împodobește mașinile de această marcă.” (Silvia Colfescu)

Continuarea acestei istorii o puteţi afla din paginile acestui volum bogat ilustrat.

Un comentariu:

  1. Sunt foarte placut impresionata de membrii familiei regale, care isi aduc un pretios aport la "usurarea" vietii persoanelor necajite si fara sprijin. Alteta Sa Regala Margareta si sotul ei sunt un exemplu stralucit pentru oamenii din Romania care vor sa faca viata usoara, batranilor, copiilor si altor persoane care au nevoie de ajutor.
    Majestate, sunteti o persoana coborata din cer. Va respect si va admir pentru felul in care v-ati educat fetele sa iubeasca tara pe care nu aveau voie nici macar s-o viziteze. V-am ascultat in fiecare an la Europa Libera ascunsi sub plapuma cu radioul, si am sperat mereu intr-o minune. M-am simtit rusinata si jignita pana in suflet cand regimul Iliescu nu v-a permis intrarea in tara.
    Acum, fiinca sunteti aici cu familia dumneavoastraminunata, ma rog bunului Dumnezeu sa va tina sanatos impreuna cu Regina Ana pe care o admir foarte mult. Sfintii arhangheli, Mihail si Gavril sa va aiba in paza!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.