Prima zi de cursuri la Universitatea Națională de Educație Fizică și SportVineri, 2 octombrie 2015, a avut loc deschiderea noului an de studii la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport. Evenimentul s-a bucurat de prezența Alteței Sale Regale Principele Radu, alături de care a fost ministrul Tineretului și Sportului, dna Gabriela Szabo. Gazda ceremoniei a fost profesorul doctor Viorel Cojocaru, rectorul universității.

Aflată într-o clădire istorică din Capitală, construită în timpul domniei Regelui Carol al II-lea, Aula Mare a universității a fost ieri neîncăpătoare. Sute de studenți, alături de profesorii lor, au sărbătorit, cu energie și farmec, începerea noului an de școală. Au fost premiați cei mai merituoși studenți ai anului universitar trecut.

UNEFS a fost creată în timpul domniei Regelui Ferdinand I, în anul 1922, sub numele de Institutul Național de Educație Fizică, a zecea instituție de acest fel din lume și a cincea din Europa.
Universitatea s-a bucurat de susținerea regelui și a Familiei Regale încă din prima zi de existență, tot așa precum au fost ocrotite și susținute Comitetul Olimpic Român și Federațiile Române ale celor mai importante 12 sporturi de la începutul secolului al XX-lea.

Majestatea Sa Regele Mihai I este Doctor Honoris Causa al universității, iar UNEFS a primit Decorația Regală Nihil Sine Deo în anul 2013, alături de alte universități cu mare tradiție din Capitală.

În semn de amintire a zilei de ieri, rectorul universității a oferit Principelui Radu fotocopia unei diplome oferite, în numele “Majestății Sale Regelui”, în anul 1928, unui absolvent.Niciun comentariu

Un produs Blogger.