Seara Palatului Elisabeta dedicată Asociației Studenților EconomiștiMarți, 20 octombrie 2015, Sala Regilor a găzduit Seara Palatului Elisabeta dedicată Asociației Studenților Economiști din România. Organizația a fost fondată în anul 1998 de studenți de la Academia de Studii Economice din Capitală. În anul 2013, ASER a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu.

Aseară, Familia Regală a găzduit o întâlnire cu noua generație de membri ai organizației. Întâlnirea din Sala Regilor a fost urmată de o recepție în Sufrageria Mare a palatului.

Despre eveniment, Agerpres relatează:

“Ne punem mari speranțe în generația dumneavoastră și suntem mândri când veniți spre Familia Regală cu propuneri precum aceea de a se alătura, simbolic, printr-un patronaj, organizației pe care ați fondat-o cu mai multă vreme în urmă”, a spus principele Radu, la seara organizată la Palatul Elisabeta în onoarea Asociației Studenților Economiști din România.

El a menționat că toate generațiile ASER au fost contemporane cu unul din regii României.

“Cu mai bine de 100 de ani în urmă, Familia Regală și-a legat numele de Academia de Studii Economice și toate generațiile de studenți care v-au precedat au fost contemporane cu unul din regii României și cu una din reginele ei. Mai întâi, Carol I și regina Elisabeta, apoi Ferdinand și Maria, mai pe urmă regele Carol al II-lea în deceniul al patrulea al secolului trecut; ulterior regina Elena, regele Mihai, ba chiar, după 1990, regina Ana și mai spre anii noștri principesa Moștenitoare”, a spus principele Radu.

El a arătat că Academia și Familia Regală au o istorie comună, nu doar grație continuității și tradiției, a mulțimii de proiecte în derulare dintre cele două instituții ale statului român, dar mai ales datorită legăturii Coroanei Române cu o organizație a studenților din această universitate “care are în fibra ei câteva aspecte ce interesează Coroana mai mult decât orice”. În acest sens, principele Radu a amintit vârsta ASER, care o face să fie conectată la prezent și viitor, ca și asocierea pe temeiul profesional a membrilor acestei organizației.

Președintele Asociației Studenților Economiști din România, Annita Ghișa, a mulțumit pentru sprijinul acordat de Casa Regală a României în realizarea dezideratelor organizației, iar Gabriel Voicu, vicepreședinte ASER, a trecut în revistă o serie de proiecte ale asociației.

Au fost prezenți reprezentanți ai asociației, precum și studenți din cadrul Academiei de Studii Economice.

Potrivit site-ului organizației, Asociația Studenților Economiști din România a luat naștere la 24 martie 1998, ca încununare a eforturilor unui grup de tineri de la Facultatea de Relații Internaționale care au dorit să dea posibilitatea studenților să își exprime punctul de vedere, pentru a duce la îndeplinire propunerile lor.

Text de Daniel Popescu, Agerpres

Fotografii de Daniel Angelescu

Niciun comentariu

Un produs Blogger.