Anunt selectie pentru Bursele Tinere Talente 2016


Fundatia Principesa Margareta a Romaniei invita tineri muzicieni si artisti plastici la o noua selectie in cadrul programului de burse Tinere Talente, editia 2016.

Termenul limita al aplicatiei este data de 18 decembrie 2015.

Criterii de admitere in programul Tinere Talente 2016
1. Candidatii trebuie sa aiba varste cuprinse intre 14 si 24 de ani.
2. Candidatii trebuie sa studieze la liceele sau universitatile de arte plastice si muzica din Romania.
3. Candidatii trebuie sa provina din familii cu venitul de sub 1.000 LEI / membru de familie, si sa poata dovedi ca nu dispun de mijloace financiare pentru a- si perfectiona talentul.

Cum se aplica:
Trimitand prin e-mail sau prin posta, pana la data de 18 decembrie 2015, dosarul de candidatura ce va include:
1.Scrisoare de intentie.
Aceasta va contine informatii legate de:
1.1 Descrierea situatiei sociale si materiale a candidatului (venitul pe membru de familie, situatii speciale in familie: familii monoparentale, probleme de sanatate, cheltuieli mari cu medicamente etc.)
* Scrisoarea de intentie va fi insotita de documente justificative pentru situatia socio-materiala prezentata (adeverinta de venit de la locul de munca parintilor sau dupa caz, adeverinta lipsa venituri de la administratiafiscala/copie fluturas de salariu / copie talon de pensie/ copie dupa documente care atesta problemele de sanatate)
1.2 Tipul de sprijin dorit (materiale de lucru, instrumente, concursuri, cursuri, etc.) si suma solicitata, tinand cont de suma maxima prevazuta in program.
2. Curriculum vitae. In acesta vor fi mentionate concursurile la care a participat candidatul, diplome si premii obtinute, date de contact (e-mail si telefon)
3. O scrisoare de recomandare din partea unui profesor de specialitate - va face referire la calitatile artistice si cele umane ale candidatului (de exemplu: perseverenta, dedicatie, punctualitate, respect fata de ceilalti, etc.). Persoanele care fac recomandarea vor confirma faptul ca sprijinul solicitat de tanar va contribui in mod efectiv la evolutia lui.
4. Adeverinta de elev/ student
5. Copie act de identitate buletin/carte de identitate sau certificat de nastere.

Etapele procesului de selectie:
Trimiterea dosarului de candidatura – pana la data de 18 decembrie 2015.
Preselectia: analiza dosarelor, realizata de echipa proiectului – pana la data de 12 ianuarie 2016.
Selectia consta in auditie sau prezentarea portofoliului, in functie de domeniul artistic si este realizata de catre un juriu de specialitate. Data si alte detalii privind selectia realizata de juriu vor fi comunicate candidatilor eligibili.

Dosarul complet se trimite pana la data de 18 decembrie 2015 (data postei).
In atentia doamnei Gabriela Iordache, coordonator program Tinere Talente
Prin e-mail la adresa gabriela.iordache@principesa.ro - documentele originale se trimit scanate
sau Prin posta, pe adresa Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, CP 327 - oficiul postal 12, sector 1, Bucuresti.

Despre Tinere Talente
Programul Tinere Talente sustine si promoveaza tineri artisti talentati din familii cu venituri mici, care nu-si pot dezvolta talentul din cauza lipsurilor materiale si financiare.

Bursele Tinere Talente se acordă pe perioada unui an calendaristic si permit tinerilor să îşi cumpere materiale şi instrumente şi să participe la concursuri, concerte, expoziţii şi cursuri de specializare în România şi în străinătate.

De asemenea, Fundaţia Principesa Margareta a României organizeaza anual o tabără de creaţie la Tescani şi o serie de diferite workshop-uri de mentorat artistic.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.