FOTO Povestea cărţilor regale în 2015Sâmbătă, 21 noiembrie 2015, în penultima zi a ediției din acest an, Târgul Internațional de Carte Gaudeamus a fost vizitat de o mare mulțime de oameni. La ora 16, standul Editurii Curtea Veche s-a bucurat de prezența Principesei Moștenitoare Margareta și Principelui Radu. Altețele Lor Regale au luat parte la lansarea volumului “Săvârșin. Detaliul” și a “Calendarului regal 2016″.

Volumele au fost prezentate de Iren Arsene, directorul editurii, și de scriitoarea Tatiana Niculescu Bran. Au luat parte oameni de artă, ziariști, reprezentanți ai instituțiilor statului și ai societății civile, precum și un numeros public.

Anul 2015 a adus un mare număr de cărți cu subiect regal, scoase pe piață de mai multe edituri românești:

Editura Humanitas a început publicarea cărții în trei volume intitulată Regina Maria a României. Jurnal de război, îngrijită de Lucian Boia, precum și Regina Maria. Ultima dorință de Tatiana Niculescu Bran.

Editura Monitorul Oficial a publicat volumul Regalitatea și marea de Doina Păuleanu.

Editura Curtea Veche a publicat volumele Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal de Sandra Gătejeanu, Maria a României de Adrian Cioroianu și Mihaela Simina, Cum supraviețuiește monarhia într-o republică? de Alexandru Muraru, Cotroceniul regal de Diana Mandache, Regalitatea, astăzi de Principele Radu al României și Carol I. Primul și cel mai mare rege al românilor de Adrian Cioroianu și Andrei Radu.

Editura Vremea a adus publicului Istoria întortocheată a Jaguarului albastru de Radu Portocală.

Editura Istros și Casa Radio au publicat 10 Mai. Casa Regală a României în cronici radiofonice. Aceeași Editură Istros, în colaborare cu Muzeul Brăilei Carol I a publicat Stemele din emblemele unor matrice sigilare care au aparținut suveranilor României.

Asociația Fiii și prietenii Branului au publicat volumul Regina Maria în amintirile Branului.

Editura Corint a publicat volumul Mesele de odinioară. De la Palatul Regal la Târgul Moșilor de Ana Iorga și Filip-Lucian Iorga.

Până la sfârșitul anului, Altețele Lor Regale vor continua seria lansărilor cărților cu subiect regal. La Turnu Severin, în ziua de 30 noiembrie, la Ateneul Român în București, la 14 decembrie, precum și la Timișoara, Deva, Arad, Reșița, Lugoj și Caransebeș, volumele Crăciunul regal, Săvârșin. Detaliul și Calendar regal 2016 vor fi lansate în prezența membrilor Familiei Regale.Niciun comentariu

Un produs Blogger.