Regina Elena, 120 de ani de la naștereIeri s-au împlinit 120 de ani de la nașterea Reginei Elena a României. Regina-mamă s-a născut la Atena, în ziua de 3 mai 1896, drept Principesă a Greciei și Danemarcei. A fost fiica Regelui Constantin I și a Reginei Sofia ai elenilor.

În anul jubiliar 2016, Familia Regală va sărbători cei 120 de ani de la nașterea Reginei Elena în două ocazii publice:

Joi, 5 mai 2016, la ora 11, va fi inaugurată Școala „Regina-mamă Elena” din București, sectorul 6, strada Fabricii nr. 22. Cu această ocazie va fi dezvelit portretul Reginei Elena, realizat de pictorul Valentin Tănase. Vor fi prezentate volumele “Regina Elena” de Arthur Gould Lee (Editura Humanitas) și “Elena. Portretul unei regine” de Principele Radu al României (Editura RAO).

Vineri, 6 mai 2016, la ora 12, la Templul Coral din București, va avea loc o ceremonie organizată de Federația Comunităților Evreiești din România. În anul 1993, la unsprezece ani de la moartea Reginei-mamă Elena, Statul Israel și Institutul Yad Vashem i-au conferit titlul de „Drept Între Popoare” pentru zecile de mii de vieți de evrei salvate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

La ambele evenimente vor lua parte Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu, Principesa Elena, dl Alexander Philips Nixon și Principesa Maria.

Accesul presei este liber.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.