Eveniment regal la Banca NaționalăIeri, marți, 19 iulie 2016, Sala Mare a Palatului Băncii Naționale a României a găzduit un impresionant eveniment dedicat jubileului de 150 de ani de la crearea Casei Regale a României.

Găzduită de academicianul Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii, sărbătoarea a onorat apariția volumului “Anul Regal“, publicat de Editura Adenium, și pe cea a filmului documentar româno-american “Războiul Regelui“, realizat de John Florescu.

Familia Regală a României a fost reprezentată de Alteța Sa Regală Principele Radu. Au fost prezenți președintele Academiei Române, dl Ionel Valentin Vlad, decanul Corpului Diplomatic acreditat la București, membri ai Academiei Române și ai Corpului Diplomatic, reprezentanți de seamă ai instituțiilor Statului și ai societății civile. Au luat cuvântul guvernatorul Băncii, Principele Radu, autorii filmului și ai cărții, precum și dr. Mihai-Răzvan Ungureanu.

Au fost evocate fondarea Dinastiei Regale, promulgarea Constituției din 1866, personalitățile Regilor Carol I și Ferdinand I, precum și extraordinarul destin istoric al Majestății Sale Regelui.

Volumul “Anul Regal” și filmul documentar “Războiul Regelui” s-au bucurat, încă de la apariția în librării și pe ecrane, de aprecierea publicului și a criticilor de specialitate. Ambele creații de artă sunt dedicate aniversării de 150 de ani a Familiei Regale a României.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.