150 de ani ai Coroanei Române sărbătoriți la Düsseldorf

150 de ani ai Coroanei Române sărbătoriți la Düsseldorf

Celebrarea Anului Regal 2016 continuă. O nouă citadelă europeană aniversarează cei 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României. După Madrid, Londra și Domeniul Regal de la Balcic, orașul Düsseldorf, capitala Landului Renania de Nord – Westfalia, va fi gazda unui număr de evenimente publice aniversând un secol și jumătate de la venirea în România a Principelui Suveran Carol I și de la promulgarea Constituției din 1866.

Evenimentele vor fi organizate de Asociația culturală româno-germană Atheneum, de primăria orașului Düsseldorf, de Muzeul Goethe și de alte organizații din Germania și România. Evenimentele din capitala Renaniei de Nord – Westfalia sunt sprijinite de Ambasada României în Republica Federală Germania. Ele se vor desfășura în zilele de marți 6, miercuri 7 și joi 8 septembrie 2016.

Familia Regală a României va fi reprezentată la Düsseldorf de Alteța Sa Regală Principele Radu. Vor lua parte reprezentanți ai autorităților politice, oameni de artă, oameni de afaceri, membri ai Corpului Diplomatic și reprezentanți ai societății civile din România, Republica Moldova și Germania.

Sărbătoarea românească de la Düsseldorf este organizată cu concursul Institutului Cultural Român. Vor lua parte Camerata Regală, dirijată de Constantin Grigore, Corul Regal, scriitori, muzicieni și artiști plastici români. Evenimentele de la Düsseldorf vor omagia, de asemenea, pe sculptorul Constantin Brâncuși și pe compozitorul George Enescu. Va fi lansat volumul Anul Regal, publicat de Editura Adenium.

Cu ocazia zilelor românești de la Düsseldorf, vor avea loc întâlniri între delegații economice ale României, Republicii Moldova și Germaniei.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.