Filmul documentar “Istoria Binelui. Crucea Roșie Română”


Miercuri, 16 noiembrie 2016, Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta, Preşedintele Crucii Roşii Române, a luat parte, în Aula Magna a Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, la premiera filmului documentar “Istoria Binelui. Crucea Roșie Română” produs de Trinitas TV.

Cu această ocazie, au luat cuvântul doamna Iuliana Tudor, ambasador al Crucii Roşii Române, domnul Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roşii Române, domnul Alexandru Truşcă, producătorul filmului documentar şi Ciprian Olinici, directorul general al postului Trinitas TV.

La eveniment au participat reprezentanţi ai instituţiilor statului, membri ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti, oameni de cultură, personalităţi ale societății civile, parteneri și prieteni ai Crucii Roșii Române.

Filmul “Istoria Binelui. Crucea Roșie Română” a fost realizat în contextul aniversării a 140 de ani de la înființarea celei mai mari organizații umanitare din țară. Acesta este un omagiu adus nenumăratelor generații de voluntari care au acordat de-a lungul timpului ajutor tuturor celor în nevoie, care au alinat suferința răniților și bolnavilor în timp de război, care au tratat copii, tineri și bătrâni în timpul epidemiilor de malarie, holeră, tifos și tuberculoză, care au contribuit la reîntregirea familiilor separate de război sau de regimul opresiv. Filmul este dedicat, totodată, voluntarilor care în prezent duc mai departe misiunea umanitară a Crucii Roșii Române.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.