Principesa Maria, vizită în județele Alba și Cluj, 7-9 noiembrie 2016În zilele de 7-9 noiembrie 2016, Alteța Sa Regală Principesa Maria a efectuat o vizită cu caracter public în județele Alba și Cluj.

Luni, 7 noiembrie, Principesa Maria a vizitat municipiul Alba Iulia.

Aici, Principesa Maria a vizitat Fabrica de Porțelan Apulum, cel mai mare producător de porțelan din România, dar și unul dintre liderii mondiali ai acestei industrii. Alteța Sa Regală a putut vedea parcursul întregului proces de producție și, alături de experți, a decorat vase de porțelan.

Marți, 8 noiembrie, Principesa Maria a vizitat municipiul Cluj-Napoca.

Prima parte a zilei a fost dedicată vizitei la Școala Gimnazială Elf, prima școală particulară din Cluj-Napoca acreditată de Ministerul Educației pentru clasele I-VIII. La Școala Elf, Alteța Sa Regală a participat la o scurtă discuție despre istorie alături de elevii clasei a opta.

În continuarea zilei, Principesa Maria a vizitat Asociația Dog Assist, unde a participat la o ședință de terapie asistată de animale.

Misiunea Asociației Dog Assist este aceea de a promova, sprijini, realiza și coordona activități care să contribuie la dezvoltarea din punct de vedere psiho-emoțional, cognitiv, social, educațional, cultural și ecologic a cât mai multor beneficiari prin intervenții asistate de animale (terapie asistată de animale și activități asistate de animale).

De asemenea, Alteța Sa Regală a avut o întrevedere cu reprezentanții Asociației Atena Delphi.

Asociația își propune să întindă o mână de ajutor victimelor violenței domestice, oferindu-le sprijinul și îndrumarea necesară. Asociația Atena Delphi pune la dispoziția victimelor un centru de consiliere și un centru de recuperare (adăpost). În plus, victimele primesc consiliere juridică, informare și orientare dar și sprijin sub forma unui grup de suport.

Principesa Maria a luat parte, apoi, la Biblioteca Județeană Octavian Goga din Cluj-Napoca, la evenimentul de lansare a volumului ”Anul Regal” scris de Alexandru Muraru și Daniel Șandru, apărut la Editura Adenium.

În încheierea zilei, Principesa Maria a vizitat serviciul de urgență Peditel, care oferă sfaturi medicale pediatrice de urgență prin telefon oferite de medici pediatri. Acest serviciu funcționează non-stop la nivel național si este inițiat și implementat de către Fundația Părinți din România.

Miercuri, 9 noiembrie, Alteța Sa Regală s-a aflat în municipiul Turda unde a vizitat Muzeul de Istorie (Palatul Princiar) și Salina Turda.

Ultimul punct din programul vizitei a fost fabrica de uleiuri Luna Solai din satul Luncani, județul Cluj. Aici, Alteța Sa Regală a aflat cum este produs uleiul și a întâlnit un grup de femei din comuna Luna, care au organizat o șezătoare.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.