A patra Conferință de Crăciun la Ateneul RomânSub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României, luni, 28 noiembrie 2016, a avut loc a patra Conferinţă de Crăciun în România. Conferința de Crăciun este un eveniment științific anual, organizat de Filarmonica George Enescu în spiritul tradiției interbelice a renumitelor conferințe ale Ateneului Român.

Luni seara, profesorul german Rolf Heuer a susținut, în prezența Alteței Sale Regale, conferința Science. Bridging Cultures and Nations. Exploring the Early Universe (Știința. Punți între culturi și națiuni. Explorând universul timpuriu).

Cuvântul de deschidere a aparținut directorului general al Filarmonicii George Enescu, dl Andrei Dimitriu, și a fost urmat de un mesaj al Ambasadei Germaniei în România, de o Laudatio realizată de academicianul Nicolae Victor Zamfir și de un moment muzical susținut de pianistul Andrei Licareț.

Seara s-a bucurat de o înaltă apreciere din partea publicului.

Conferința anuală de Crăciun, de la Ateneul Român, aflată sub Înaltul Patronaj al Principesei Moștenitoare Margareta, este inspirată din celebrele Christmas Lectures inaugurate la Londra, în anul 1825, la Royal Institution. De atunci, ele au avut loc în capitala Marii Britanii fiecare an, cu excepția celui de al Doilea Război Mondial, iar începând din anul 1966 au fost difuzate de BBC.

Motto-ul celei de-a patra Conferinţe de Crăciun aparţine Regelui Mihai: “Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară luată cu împrumut de la copiii noştri”.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.