Vizită regală la SibiuAltețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, însoțiți de Principesa Maria, au vizitat în dimineața de vineri, 2 decembrie 2016, Primăria Municipiului Sibiu, unde au fost musafirii doamnei Astrid Cora Fodor, primarul municipiului. Au luat parte la întâlnire reprezentanți ai administrației locale.

A fost a opta vizită a Familiei Regale în județul Sibiu, din ultimii cincisprezece ani. Altețele Lor Regale și doamna primar au discutat despre proiectele municipiului pentru anul 2017 în domeniul educației, culturii, al economiei și al relațiilor europene.

În aceeași dimineață, Principele Radu a luat parte, la Librăria Humanitas, la lansarea volumului “Crăciunul regal”. Albumul, publicat de Editura Curtea Veche, este o trecere în revistă a Crăciunului petrecut de Familia Regală, în țară sau în surghiun, în ultimii 150 de ani. Cu aceeași ocazie, a fost lansat “Calendarul regal 2017”, care consacră în acest an paginile tuturor celor 12 luni Regelui Mihai I și Reginei Ana. Sunt ilustrați cei 68 de ani pe care Regele și Regina i-au petrecut împreună.

Altețele Lor Regale au încheiat șederea la Sibiu cu o vizită la Mitropolia Ardealului, unde Principesa Moștenitoare și Principele Radu, precum și Principesa Maria, au fost musafirii Înalt Preasfinției Sale Mitropolitului Laurențiu.

În după-amiaza de joi, 1 decembrie, Trenul Regal a sosit în Gara Sibiu, unde Familia Regală a fost întâmpinată de un mare număr de sibieni. Au fost prezenți primarul municipiului, doamna Astrid Cora Fodor, prefectul județului, dl Cristian Roman, și vicepreședintele Consiliului Județean, dl Marcel Luca.

Seara, la Sala Thalia din Sibiu, Familia Regală a luat parte la un concert de gală oferit de Filarmonica de Stat din Sibiu, dirijată de maestrul Gheorghe Costin. La concert au fost prezenți invitații de onoare ai Familiei Regale, Majestățile Lor Regele Simeon al II-lea și Regina Margarita ai bulgarilor, precum și Alteța Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.